Ямпільчанка Альона Гриненко з дорогоцінного каміння та бісеру створює справжні витвори мистецтва. Цьогоріч кольє майстрині «Мрія про море» стало одним із кращих на міжнародному конкурсі в Німеччині.

– Людина я творча, вчилась у художній школі, тоді - на дизайнера одягу. Але бісер та каміння мені найбільше припало до душі. До своїх робіт я ставлюсь дуже прискіпливо, можу розрізати майже готову прикрасу і почати заново, якщо мені щось не сподобається. Люблю східний стиль, яскраві кольори і розкіш. Зазвичай створюю прикраси із бірюзи, агата, аквамарина, амазоніта, малахіта, аметиста. Мрію попрацювати зі смарагдами, адже зелений колір символізує життя. Над кожним виробом працюю тиждень-два. В середньому, кольє коштує 4 тисячі гривень, хоча інші майстри беруть за такі понад сім… Коли людина робить замовлення, то завжди цікавлюсь, для якої мети потрібна та чи інша прикраса. Багато людей замовляють якогось відповідного кольору чи під концертне вбрання. Часто беруть кулони, обереги, в цьому випадку цікавлюсь, хто людина за гороскопом. Тоді підбираю кілька каменів і висилаю їхне фото. Описую, як камінь діє і в яких сферах життя дає покращення. Але, в першу чергу, потрібно вибрати той камінь, котрий припав до душі.

Кольє ямпільчанки Альони Гриненко стало одним із кращих на міжнародному конкурсі в Німеччині

Цього року Альона вирішила спробувати свої сили у міжнародному конкурсі в Німеччині, де здобула перемогу в одній із номінацій відомого журналу.

Кольє ямпільчанки Альони Гриненко стало одним із кращих на міжнародному конкурсі в Німеччині

- Мене ця перемога надихнула, захотілось поділитись радістю з усіма. Хочеться, щоб мої роботи приносили людям добро, тому я ніколи нікого не вмовляю щось купити.



Переглядів: 4648
Поширень: 0