5 вересня Вінниця відзначатиме свій День народження. На вінничан та гостей міста чекає багато інтерактивних фестивалів та проектів, серед яких «Музиканти посміхаються», «Вулиця креативних людей», «Творчий лабіринт» тощо. Особливий майданчик буде на майдані Небесної Сотні. Там вінничани зможуть подякувати нашим воїнам за відвагу, залишивши своє послання на інтерактивному стенді. Цього дня вінничан вітатимуть гурти «ТіК» і «Бумбокс», відомий співак 90-их Haddaway та головний стронгмен країни Василь Вірастюк. Чимало зірок українського кіно та театру приїдуть до Вінниці на церемонію нагородження переможців ІХ Між Народного ВІННИЦіЯнського кінофестивалю, яка пройде у неділю, 6 вересня.

На початку вересня Вінниця традиційно відзначає свій День народження, і міська влада щороку намагається зробити цей день особливим, щоб вінничани могли отримати позитивні емоції, зустрітись з друзями та знайомими і цікаво провести час з сім’єю, або просто відпочити і зарядитись позитивом.

У День міста на вінничан чекає багато сюрпризів та зіркових гостей

«Цього року гасло Дня міста – «Ми – вінничани!». Сьогодні Вінниця зберігає лідерство по багатьох напрямках, і у 2015-му наше місто знову стало лідером за якістю життя в Україні. Тому нам є, чим пишатись. І в цьому є заслуга кожного з вінничан. Наша ідея – на святі ми повинні продемонструвати, що ми єдині перед всіма викликами, які стоять перед нами, і попри все ми з оптимізмом дивимся у майбутнє, ми згуртовані і будемо й надалі розвивати місто і країну», - сказав під час прес-конференції, присвяченій Дню міста, в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

На День міста 5 вересня у Вінниці працюватиме п’ять інтерактивних майданчиків. Відкриття свята відбудеться о 14:00 на Майдані Незалежності. Після чого тут впродовж дня лунатиме музика. Її даруватимуть відвідувачам в рамках проекту «Музиканти посміхаються» вінницькі виконавці, гості з Києва, Італії та Грузії. Розпочнеться програма проектом «Моя люба Вінниця» - це пісні про Вінницю, їх більше ніж 12, і всі вони написані нашими вінницькими композиторами. А на самій площі можна буде побачити старовинну Вінницю в роботах юних художників на виставці «Малюємо старовинну Вінницю» та архітектурні композиції «Вінниця в мініатюрі», також працюватиме творча майстерня під відкритим небом.

У День міста на вінничан чекає багато сюрпризів та зіркових гостей

Вулиця Соборна у цей день стане з 12-ї до 19-ї години пішохідною зоною – на ній розгорнеться проект «Вулиця креативних людей». Тут працюватимуть інтерактивні програми за участю театрів ходулістів, акторів оригінальних жанрів, тут розгорнуться різні виставки та будуть проводитись майстер-класи з виготовлення патріотичних прикрас. По головній вулиці міста розмістяться тематичні трамваї: історичний, туристичний, джазовий та «ВІННИЦіЯнський кіно-трамвайчик», а також новий трамвай, який зробили працівники Вінницької транспортної компанії на базі трамвайного депо. «Цього року ми вперше на вул. Соборній розташуємо сцену поряд із трамваями. Вона буде інтерактивною. На ній виступатимуть наші вінницькі музиканти (у нас є дуже великий творчий потенціал і є що показати). А також до них приєднаються хедлайнери ціього майданчику «O.Torvald» і «OT VINTA» з міста Тернополя. Також будуть виступати наші гості з Німеччини, і це буде гарною родзинкою цієї вулиці», - розповів директор КП «Центр культурних та фестивальних програм» Максим Філанчук.

«Коли ми говорили з Сергієм Анатолійовичем про День міста-2015, ми вирішили, що потрібно, щоб це свято залишило подарунки нашим вінничанам. І таким чином народилась ідея – перетворення міста в картинну галерею за допомогою мурал-арту, і сьогодні ми вже бачимо ці картини на фасадах кількох будівель», - розповіла радник міського голови Ірина Френкель.

Художник Олександр Никитюк, який став співорганізатором проекту з мурал-арту, розповів, що всі роботи виконані у різних жанрах і техніці, кожна з них дуже унікальна. Тому експертна рада прийняла рішення не визначати переможця цього проекту, як це планувалось раніше, а розділити порівну призовий фонд між усіма учасниками. «Ще один елемент проекту – це панно «Українські візерунки» біля арки в парк, сьогодні останні штрихи робить його автор Володимир Нойс. Завтра там почнуть встановлювати лавочку біля панно. Ми вже бачимо, як змінився контекст цього місця. Якщо раніше там був, даруйте, рекламний «смітник», то сьогодні – це місце для селфі. Ще робота не закінчена, а вже повний інтернет фотографій», - розповів Олександр Никитюк.

В Центральному парку культури та відпочинку розміститься два майданчики. На майдані Водограю буде містечко для дітей із різними науковими чудесами, розвагами, пісочним шоу та експериментами. А біля Літнього театру відбудеться фінал Кубку України із силового багатоборства, на якому буде присутній Василь Вірастюк.

Особливим місцем у День міста стане площа Небесної Сотні. Тут ГО «Розвиток. Розвиток» організовує проект «Дякуємо за відвагу». До нього вже долучилось понад 20 громадських організацій, благодійних фондів та творчих колективів. З 14-ї години на цій площі буде проходити концерт. Поруч буде розташована фотовиставка «Подвиг відваги у сотнях обличь», а також інтерактивний стенд, де кожен вінничанин зможе написати слова шани, поваги і любові нашим захисникам та передати українським воїнам власноруч виготовлені сувеніри та листи з надписом «Дякуємо за відвагу». «Хочеться, щоб в День народження нашого міста майдан Небесної Сотні об’єднав організації, фонди, вінничан, дітей та молодь в підтримці та допомозі українським захисникам. Давайте ми разом усі продемонструємо, що ми бажаємо, щоб в Україні був мир, щоб кожен захисник вернувся додому живий та здоровий. Щоб у цей день кожен захисник відчув наше тепло, повагу, вдячність та усвідомив, що з ними ми – вінничани», - сказала голова ГО «Розвиток. Розвиток» Ірина Борзова.

У День міста на вінничан чекає багато сюрпризів та зіркових гостей

Також Ірина Борзова розказала про фестиваль «Вінничан​и мають таланти», який проходитиме на Європейській площі. В ньому братимуть участь 700 вінничан різного віку: від дошколяриків до людей, яким понад 80 років. О 15:00 на Європейській площі відбудеться флешмоб «Пишаємось, що ми - вінничани».

Директор Міського палацу мистецтв Євген Майданник розповів про особливості цьогорічного ВІННИЦіЯнського кінофестивалю: «Цього разу ми інтегрувались в головний день святкування Дня міста, в суботу. І основні гості, які приїдуть на церемонію нагородження переможців фестивалю, прибудуть теж 5 вересня. Вони будуть на відкритті свята разом з вінничанами. У цей день працюватиме кінотрамвайчик, присвячений фестивалю. Біля нього буде інтерактивний майданчик для жителів міста, і ми виготовили кілька тисяч флаерів, де є фотографії зіркових гостей нашого фестивалю, і де одразу є місце для автографів, щоб вінничани мали можливість взяти на пам'ять поздоровлення від відомих акторів. В цьому році нашими гостями будуть Володимир Бистряков, Віктор Андрієнко, Анатолій Борсюк, Руслана Писанка, Володимир Горянський, Марина Попалавська та Василь Вірастюк».

А хедлайнерами фінального концерту 5 вересня на площі Василя Стуса, який розпочнеться о 19-й годині, стануть наш вінницький гурт «ТіК» та Віктор Бронюк, «Бумбокс», а також легендарний Haddaway, пісні якого лунали на усіх без винятку дискотеках у 90-ті. Концерт завершиться сюрпризом для вінничан, обіцяють організатори свята.​



Переглядів: 7442
Поширень: 0