На наступному тижні у Вінниці розпочнуться роботи з будівництва вставки між трамвайними лініями в районі ринку «Урожай». Вона поєднає існуючі колії з вулиці Пирогова, які йдуть з Електромережі, та Келецької. Цей проект дозволить створити новий трамвайний маршрут «Електромережа – Вишенька».

Вінниця динамічно розвивається та розбудовується. В тому числі й найбільш густозаселена частина міста – Правобережжя. На теперішній час мешканців мікрорайонів Поділля, Академічний, нижньої Слов’янка та вулиці Пирогова (від Урожаю до Електромережі) з’єднують з іншими районами міста два трамвайні та три тролейбусні маршрути. Проте відсутнє пряме сполучення від Електромережі до вул. Квятека, де проживає значна кількість людей та знаходиться ряд великих пасажироутворюючих об’єктів міста: Прозорий офіс, ряд навчальних закладів, великі торгівельні центри тощо.

У Вінниці з’явиться новий трамвайний маршрут «Електромережа – Вишенька»

«Наразі у Вінниці є два густонаселені мікрорайони, які напряму між собою не поєднані трамвайним сполученням. З одного боку це Вишенька, де проживає близько 70 тисяч людей, та яка буде розширюватись й надалі, а з іншого – Електромережа, поруч з якою розвиваються мікрорайони Поділля та Академічний. Ми дивимося на перспективу і прогнозуємо, що у цій частині міста з кожним роком буде збільшуватись кількість людей, тому транспортну мережу потрібно розширювати», – зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Трамвайну колію для нового маршруту «Електромережа – Вишенька» планується завершити до кінця року. Роботи розпочнуться вже на наступному тижні.



Переглядів: 7894
Поширень: 0