Cьогодні до Вінниці з нагоди Дня міста приїхали представники американського міста-побратима Бірмінгема (штат Алабама): радник міського голови, почесний Консул України в Бірмінгемі Скотті Колсон з дружиною та голова спілки міст-побратимів м. Бірмінгем, почесний консул Японії у штаті Алабама Марк Джексон. Із життям сучасної Вінниці їх знайомив заступник Вінницького міського голови Андрій Рева. Під час зустрічі Скотті Колсон зазначив, що Вінниця дуже змінилась з моменту його останнього візиту до нашого міста, а Марк Джексон запропонував започаткувати співпрацю між містами у напрямку розвитку ІТ-технологій.

Побратимські відносини Вінниці і Бірмінгема проявились минулого року, коли на Сході України розпочалась антитерористична операція. Восени минулого року із цього американського міста розпочала надходити перша гуманітарна допомога у вигляді медичних засобів, які далі передавались як у польові військові шпиталі, так і у вінницький військовий госпіталь. Значних зусиль для надання такої підтримки доклав радник міського голови Бірмінгему Скотті Колсон. Саме він та голова спілки міст-побратимів м. Бірмінгем Марк Джексон прибули до Вінниці на запрошення мерії відзначити разом з вінничанами День міста.

Під час спілкування із заступником міського голови Андрієм Ревою американські гості цікавились транспортною системою міста. Вони розповіли, що сьогодні у їхньому місті триває дискусія, чи потрібно запроваджувати такий вид громадського транспорту як трамвай, якого поки що там немає. Тому їм дуже цікавий вінницький досвід, адже вінницькому трамваю вже більш ніж 100 років.

В свою чергу Марк Джексон сказав, що він готовий підтримувати співпрацю між містами в напрямку розвитку ІТ-технологій, адже незабаром у Вінниці з’явиться Центр Підтримки Інновацій та Підприємництва (iHUB).



Переглядів: 3498
Поширень: 0