5 вересня Вінниця відзначає свій День народження. Урочистості розпочались на майдані Незалежності. Із святом вінничан вітали в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов та Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман. А представниця Ради Європи Едельтрауд Гаттерер передала місту Почесний прапор Ради Європи, який вручається муніципалітетам за їх діяльність європейської направленості. Також на головній сцені міста було вручено нагороду Почесного громадянина міста громадському діячу, волонтеру та лідеру гурту «ТіК» Віктору Бронюку.

Похмура погода, а згодом і невеликий дощ, не завадили десяткам тисяч вінничан прийти сьогодні в центр міста, щоб разом відзначити День народження свого рідного міста. Урочистості розпочались на головній площі обласного центру – майдані Незалежності. Першими привітали вінничан в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов та Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

«Вінниця – це згуртована, велика сім’я, - сказав Сергій Моргунов. – Сьогодні Вінниця динамічно розвивається. І ми підтвердили своє лідерство, знову зайнявши перше місце в рейтингу найкомфортніших міст. І це наша спільна заслуга, всіх вінничан, і я дякую вам за це! Ми багато що зробили. Але нам не потрібно зупинятись, а треба рухатись вперед. І ми знаємо, що робити. Адже два роки назад нашою командою, - Володимиром Борисовичем, депутатами міської ради, - була ухвалена Стратегія розвитку міста до 2020 року. І ми крок за кроком йдемо по принципах цієї стратегії для того, щоб дійти до нашої мети – створити сучасне, комфортне європейське місто, де живуть привітні і усміхнені люди. Сьогодні для того, щоб у нас всіх був гарний настрій, щоб могли отримати максимум позитивних емоцій, допомагали сотні вінничан, громадські і волонтерські організації, творчі колективи. Особливо хочу подякувати нашим постійним партнерам, які з року в рік допомагають, і є спонсорами міських свят. І хочу повідомити, що вони додатково виділили півмільйона гривень, які ми направимо для допомоги нашим захисникам, які воюють на Сході, захищаючи нашу країну. І ми за це їм дякуємо».

Володимир Гройсман та Сергій Моргунов

У своєму вітальному слові колишній міський голова, а нині спікер Верховної ради України Володимир Гройсман сказав: «Мене переповнюють емоції. Я люблю Вінницю – це не просто місто, це частина мене. Свого часу я прийняв рішення, що я маю йти до Києва для того, щоб змінити систему влади в країні. Це важко, але я знаю про те, що і там є однодумці. І їх має ставати все більше і більше. Сьогодні у Вінниці ми бачимо, що місто охайне, чисте, ми маємо розвиток – і це результат відданості команди, яку ви обрали в 2010 році, яку сьогодні очолює Сергій Моргунов. І мені дуже хотілося б, щоб і далі Вінниця розвивалась. Де б я не був моє серце, мій розум і я – завжди з Вінницею. Я бажаю кожному з нас миру, добра і благополуччя. З Днем народження, рідна наша Вінниця!».

Традиційно на День міста вручається звання Почесний громадянин м. Вінниці. Цього року цю почесну відзнаку отримав активний громадський діяч, голова наглядової ради БФ «Подільська громада», волонтер і український музикант, лідер та засновник гурту «ТІК» Віктор Бронюк. «Мені надзвичайно приємно. Хочу подякувати всім тим людям, з якими ми майже 10 років поруч, з якими робили гарні справи, і ми надалі будемо працювати на славу нашого прекрасного міста, яким ми всі пишаємось. Ми разом зробили те, у що, можливо, хтось не вірив, і місто вже два роки поспіль вважається найкращим в Україні і найкомфортнішим для життя. І ми з вами будемо далі робити багато гарних справ разом, і у нас все вийде»!

Разом з вінничанами День міста відзначає Володимир Гройсман та багато іноземних гостей

Разом із вінничанами День міста відзначає багато іноземних гостей. А Почесний член Парламентської Асамблеї Ради Едельтрауд Гаттерер привезла до міста подарунок: «Для мене є великою честю та задоволенням бути з вами на святкуванні і нагородженні вашого міста відзнакою Ради Європи - Почесним прапором. Від імені 47 країн – членів ради Європи та більш ніж 800 мільйонів громадян я висловлюю вам найщиріші та найтепліші вітання. Нагорода підтверджує прагнення Вінниці до ідеї єдиної, мирної і процвітаючої Європи. Рада Європи високо оцінює європейський вибір керівництва вашого міста. Як колишній член Парламентської Асамблеї, я закликаю вас не припиняти зусилля, щоб отримати Почесний знак, який є наступним етапом до найбільшої відзнаки. Нехай Почесний прапор буде заслуженою нагородою за здійснену роботу і заохоченням продовжувати це велике починання на благо Вінниці та усієї Європи», - сказала пані Едельтрауд Гаттерер.

Разом з вінничанами День міста відзначає Володимир Гройсман та багато іноземних гостей

Серед поважних гостей сьогодні делегації з міст-побратимів Кельце (Польща), Бірмінгем (США), Пенєвежис (Литва) та гості із Сташівського повіту Республіки Польща. Також з вінничанами святкують День народження міста Посол, координатор проектів ОБСЄ в Україні, Вайдотас Верба; Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгії в Україні Люк Якобс; Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак; Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Росіньскі; Тимчасовий Повірений у Справах та Заступник Голови Місії Посольства Великобританії та Північної Ірландії в Україні Мартін Дей; делегація Посольства Швеції в Україні та представники міжнародних компаній та інші. ​



Переглядів: 9727
Поширень: 0