Сьогодні у Вінниці триває будівництво муніципального об’єкту по вулиці Чехова. Наразі в першому будинку зроблена цегляна кладка на рівні десятого поверху, в другому – сьомого поверху. Працівники встановлюють віконні блоки та перегородки, проводять електромонтажні роботи та утеплення фасадів будинків. У третьому будинку зводиться перший поверх. У вересні планується розпочати прийом заявок від вінничан по будівництву квартир у цьому домі, а в жовтні – провести чергове жеребкуваня. Про це йшлося вчора під час чергового засідання виконкому міської ради.

Програма «Муніципальне житло міста Вінниці» діє вже сьомий рік. За цей час в місті побудовано близько 22 тис. кв.м муніципального житла, а це 3 будинки. Житлові умови поліпшили 344 вінницькі родини, переважно педагогічні і медичні працівники, молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, також віднедавна в Програмі беруть участь родини військослужбовців, які проходили службу в зоні АТО, та родини вимушених переселенців.

У вересні розпочнеться прийом заяв від вінничан щодо купівл квартир в третьому муніципальному будинку на вул.Чехова

В цьому році старутвало будівництво ще тьох муніципальних будинків, які розташовані по вул. Чехова. «На даний момент триває спорудження першого пускового комплексу з двох будинків на 140 квартир на вулиці Чехова. Будинки розташовані в сучасному мікрорайоні з розвиненою транспортною інфраструктурою. Житло за програмою будується якісно і відповідає усім сучасним вимогам щодо енергоефективності. Об’єкти планується ввести в експлуатацію до 1 липня 2016 року. На даний час проведено 9 турів жеребкування, визначено близько 130 нових учасників Програми. Тобто, наразі кількість учасників Програми «Муніципальне житло» вже наближається до 500 людей», – каже директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.

Щодо муніципального будинку по вулиці Чехова №3, то він матиме 67 квартир, загальна площа яких – майже 4 тис. кв.м. По цьому об’єкту підрядна організація вже завершила нульовий цикл, виконується цегляна кладка конструктиву першого поверху. Введення будинку в експлуатацію заплановано на ІV квартал наступного року.

У вересні розпочнеться прийом заяв від вінничан щодо купівл квартир в третьому муніципальному будинку на вул.Чехова

«Вартість одного квадратного метру в усіх об’єктах програми визначена на рівні 8800 гривень, що є однією з найнижчих по місту Вінниці. Міська рада спільно з будівельною організацією і надалі докладатиме максимум зусиль для збереження вартості житла на цьому рівні. У вересні плануємо розпочати прийом заяв від вінничан по будівництву квартир в третьому будинку на вулиці Чехова, у жовтні – провести чергове жеребкування», – сказав Віталій Погосян.

У вересні розпочнеться прийом заяв від вінничан щодо купівл квартир в третьому муніципальному будинку на вул.Чехова

Таким чином, в планах на наступний рік ввести за програмою «Муніципальне житло» 3 нових житлових будинки на вулиці Чехова на 207 квартир загальною площею понад 12,5 тис. грн. Також наразі опрацьовується питання визначення наступних об’єктів програми, зокрема, спорудження багатоквартирного житлового будинку на вулиці Петра Запорожця При цьому особлива увага придлятиметься максимальній доступності вартості житла для вінничан та збереженню якості та енергоефективності муніципальних будинків.



Переглядів: 5460
Поширень: 0