10-11 жовтня 2015 у Вінниці пройде муніципальний хакатон, присвячений технологіям «розумного міста». До участі запрошуються всі бажаючі.

Основною аудиторією заходу організатори бачать ІТ-фахівців, громадських діячів і просто небайдужих до розвитку свого міста жителів. Лейтмотивом стане створення проектів для розвитку Вінниці в якості «розумного міста» із застосуванням сервісів і мобільних додатків на базі відкритих даних і API.

Хакатон розрахований на українських розробників, ІТ-фахівців і дизайнерів, які хочуть докласти руку до створення програм для використання муніципалітетом і рядовими городянами. Крім того, запрошуються громадські організації, яким потрібна IT-допомога, і стартапи, які хочуть представити свій проект або вдосконалити його.

Вінницький хакатон запрошує до участі ІТ-компанії, готові надати партнерську або спонсорську підтримку починаючим командам і організації, що мають досвід розробки та впровадження технологій Smart City - останні будуть ділитися своїми практичними знаннями.

В жовтні відбудеться дводенний хакатон «Вінниця - розумне місто»

Гості зможуть познайомитися з ідеологами ініціативи Smart City у Вінниці, розробити сервіс або додаток, реалізувати власну ідею або розповісти про неї громадськості, продемонструвати прототип і навіть заручитися підтримкою. Передбачається, що в рамках Хакатона будуть створювати будь-які рішення: путівники для туристів, карти дорожніх робіт, системи оплати послуг громадського транспорту, контролю роботи чиновників і так далі. Smart-рішення має приносити реальну користь городянам.

Участь у заході безкоштовна. Від гостей і учасників вимагається тільки зареєструватися на відповідному сайті. Місце проведення Хакатона ще уточнюється. Технологічне розвиток міст набирає обертів по всій Україні. 25 вересня 2015 в Чернівцях відкриється хакатон Chernivtsi Smart City, мета якого дати старт IT-ідеям, здатним перетворити місто.

Детальнішу інформацію про захід можна отримати за посиланням



Переглядів: 4448
Поширень: 0