25 вересня із робочим візитом Вінницю відвідали працівники управлінь та відділів Київської міської ради. Вони приїздили переймати досвід з організації роботи структурних підрозділів Вінницької міської ради. Загалом із вінницькими колегами виявили бажання поспілкуватись більш ніж 30 київських колег. У деяких з них під час візиту з’явилось бажання привести до Вінниці на екскурсію свою родину.

Вінницька мерія продовжує приймати делегації, які приїздять до міста знайомитись із роботою виконавчих органів міської влади. 15 вересня переймали досвід Вінниці депутати Львівської міської ради. За кілька днів до їхнього візиту роботою мерії цікавились американські журналісти .

Делегація з Київської міської ради стала найбільш чисельною, до Вінниці приїхало 34 управлінця зі столиці. Начальник управління організаційного і документального забезпечення діяльності Київської міської ради Олеся Дудка розповіла, що вона та їх колеги багато чули про Вінницю. «Ми вже давно просились у цю поїздку, щоб на місці ознайомитись із роботою Вінницької міської ради, тому що ми багато чули від інших і бачили в ЗМІ про Вінницю. І наше керівництво вирішило організувати нам таку поїздку. Мене, наприклад, цікавить проведення пленарних засідань, оскільки я відповідаю за все документальне і організаційне забезпечення, проведення засідань, проходження проекті рішень, в нас є невелика проблема із електронним проходженням проектів рішень», – розповіла Олеся Дудка.

Вчора із роботою Вінницької міської ради знайомились більше 30 працівників управлінь та відділів Київської міської ради

Особливо цікавило гостей те, як у Вінниці вдалось відпрацювати систему опрацювання проектів рішень міської ради і чому пленарні засідання проходять за годину. Завідувач секретаріату Вінницької міської ради Людмила Романюк пояснила, що депутати на сесії голосують за ті рішення, які вони вже вивчили і обговорили на засіданнях постійних комісій. Всі питання вони можуть поставити директору департаменту, який готував рішення, і внести свої зауваження і пропозиції, які фіксуються у протоколі. Також порядок вдається підтримувати і за рахунок того, що вінницькі депутати не використовують сесію, як майданчик для популізму чи політиканства, а приходять на засідання для прийняття рішень.

Знайомились кияни і з роботою вінницьких Прозорих офісів. Начальник відділу по роботі з депутатськими фракціями Київської міської ради Лілія Лазар розповіла, що у Вінниці вперше, і їй дуже сподобалося місто. «У вас є багато чого перейняти, наприклад, Прозорі офіси, де мінімізована кількість працівників, а ефект – чудовий. Також подобається, що у вас все автоматизовано, людям видають талончики, по яких вони йдуть до того чи іншого спеціаліста, немає черг. Також вразили дитячі кімнати, адже коли люди приходять отримати послуги, вони можуть на певний час залишити там дітей і бути певними, що там за ними буде гарний нагляд», – каже Лілія Лазар.

Вчора із роботою Вінницької міської ради знайомились більше 30 працівників управлінь та відділів Київської міської ради

«Враження від Вінниці – лише позитивні, це дійсно сучасне європейське місто. Дуже сподобалися ваші Прозорі офіси, які доступно надають послуги для людей. Взагалі, я тут вперше, але планую привезти сюди на екскурсію свою родину, щоб вони також побачили ваше чудове місто», – каже головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності постійної комісії з питань власності Київської міської ради Людмила Іванко.



Переглядів: 3994
Поширень: 0