Сьогодні, 30 вересня, Вінницька міська рада отримала «Гендерну відзнаку» від Швейцарської Конфедерації. Її вручили представники Швейцарського бюро співробітництва в Україні під час свого чергового робочого візиту до Вінниці. Таку нагороду мерія отримала за те, що попіклувалась про жінок, які приходять до Прозорого офісу з своїми малюками, і створила у центрах дитячі кімнати для своїх маленьких відвдіувачів.

Наприкінці минулого року Швейцарське Бюро Співробітництва в Україні запровадило новий інструмент для заохочення впровадження гендерних підходів, а саме, «Гендерну нагороду». Її вручають тим, хто демонструє оригінальні та креативні підходи, спрямовані на виявлення та усунення проявів гендерної дискримінації. А також – сприяють забезпеченню рівних прав і можливостей в повсякденному житті. Сьогодні таку нагороду вручили Вінницькій міській раді.

Вінницький Прозорий офіс отримав нову нагороду – «Гендерну відзнаку» від Швейцарського бюро співробітництва в Україні

«Вінниця вже дуже довго є нашим надійним партнером. Ми були приємно вражені, дізнавшись про те, що у Прозорих офісах діють дитячі кімнати, де мами можуть тимчасово залишити своїх малюків, поки вони отримують послуги, за якими прийшли. Крім того, тут є інформаційні стенди про енергоефективність, з якими можуть ознайомлюватися батьки, які заводять сюди своїх дітей, що дуже важливо. Адже Вінниця є першим українським містом, яке отримало енергетичну відзнаку, а такі інформаційні носії допомагають більш широко повідомляти вінничанам про енергозбереження», – зазначила заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Петра Відмер.

Представники Швейцарського бюро співробітництва в Україні разом з відзнакою передали й іграшки для дитячих кімнат. «Ми бачимо, що тут є чимало іграшок, але знаємо, що їх ніколи не буває забагато. Тому вирішили подарувати розвиваючі іграшки, зроблені з дерева екологічні та не містять шкідливих речовин», – зазначила Петра Відмер.

Вінницький Прозорий офіс отримав нову нагороду – «Гендерну відзнаку» від Швейцарського бюро співробітництва в Україні

«Це сучасні розвиваючі іграшки, зроблені з дерева, а такий матеріал дітям досить подобається, – каже вихователь дитячої кімнати «Смайлик» Ірина Скорченко. – У дитячій кімнаті ми займаємося з дітками різними видами творчості, робимо пробки, граємося».

«Нам дуже приємно, що представники Швейцарського Бюро Співробітництва в Україні відмітили ініціативу міської ради щодо створення дитячих кімнат у Прозорих офісах. Адже вона справді корисна, дітки тут під пильним наглядом, крім того, вихователь навчає їх створювати різні поробки власними руками. Ми вдячні за нагороду і за те, що Швейцарського бюро співробітництва підтримує різні ініціативи міської ради та територіальної громади, а також – допомагає їх втілювати та надає консультації», – каже заступник міського голови Галина Якубович.



Переглядів: 5170
Поширень: 0