9 жовтня за участю народного депутата України Олексія Порошенка та Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в України Сумі Шіґекі відбулося урочисте відкриття теплопункту навчально-виховного закладу в селі Оленівка Вінницького району.

За словами директора навчального закладу Наталії Гудзішевської, раніше у школі функціонувала стара котельня у підвальному приміщенні. «Котельня у підвалі – це було щонайменше небезпечно. Крім того, новий котел, який ми отримали завдяки підтримці Посольства Японії та місцевої влади, працює на твердому паливі і дозволить опалювати усе приміщення школи та дитсадка, а також їдальню і спортивну залу», - сказала Наталія Гудзішевська.

Заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко зазначив, що «у Вінницькій області вже понад 150 шкільних котелень переведені на альтернативне паливо. І ми й надалі будемо працювати в цьому напрямку».

Народний депутат Олексій Порошенко подарував навчально-виховному закладу водонагрівач, який працює на сонячній енергії, а також дитячий ігровий майданчик.

Нардеп Олексій Порошенко та Посол Японії Сумі Шіґекі відкрили альтернативну котельню в Оленівській школі на Вінниччині

«Сьогодні дуже відчутна допомога Уряду Японії. Але важливо і те, що влада на місцях спрямовує свою роботу в цьому напрямку. Громади, місцева влада і донори – і на прикладі Оленіської школи маємо гарний приклад ефективної співпраці. У свою чергу я як народний депутат готовий всебічно сприяти такій співпраці», - сказав Олексій Порошенко.



Переглядів: 5062
Поширень: 0