Вчора, 22 жовтня, у місті Київ відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році. Вінницька міська рада здобула перемогу у напрямку «Енергозбереження та енергоефективність».

Протягом 2012-2013 року конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи. З 2014 року організатором цього конкурсу виступає Мінрегіон.

У цьому році в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» відбір проводився за трьома напрямками: «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди», «Енергозбереження та енергоефективність», «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць».

Місто Вінниця вже вдруге отримала перемогу за напрямом «Енергозбереження та енергоефективність». Минулого року перше місце виборов проект по модернізації системи моніторингу та управління об’єктами вуличного освітлення міста.

Переможців обирала незалежна конкурсна комісія, до складу якої увійшли Експерти Ради Європи. Як відзначили члени конкурсної комісії, місто Вінниця є одним з прикладів міст, що розвиваються комплексно, згідно з європейських стандартів.

Вінницька міська рада вдруге перемогла у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у напрямку енергозбереження

«Вінницька міська рада посіла перше місце у напрямку «Енергозбереження та енергоефективність», куди загалом було подано 48 заявок із них 21 від міських рад. Місто було нагороджене за реалізацію проекту «Впровадження заходів та проходження міжнародного аудиту в рамках реалізації компоненту «Європейська енергетична відзнака». Для нас дана відзнака є дуже важливою, адже є ще одним підтвердженням того, що Вінниця рухається правильним шляхом», – зазначив директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорій Пурдик.



Переглядів: 5465
Поширень: 0