Звітуючи на засіданні голова Вінницької облдержадміністрації О.Домбровський зазначив, що станом на 08.00 год. 4 листопада зареєстровано 13594 хворих, з них: дорослих – 7432 людини, дітей – 6097, вагітних, породіль – 65. Всього госпіталізовано 763 людини. Двоє хворих померло в Томашпільській райлікарні.

Що стосується організаційних моментів, голова облдержадміністрації прозвітував про розгортання в області оперативних штабів з цілодобовим режимом функціонування. «З понеділка в області запроваджено жорстокий «масковий» режим, заборонено всі масові заходи, обмежено роботу ринків, закрито розважальні заклади» - сказав звітуючи О.Домбровський. Окрім цього, він зупинився на питанні оперативного розподілу між містами містами та районами препаратів та обладнання, отриманих централізовано («Таміфлю» - 18530, маски захисні – 197.543, рукавички оглядові – 18.363, респіратори – 100, дезінфекційні засоби – 15 комплектів).

За словами О.Домбровського з обласного бюджету виділено 500 тис. грн.. на негайні протиепідемічні заходи. Залучено місцевих коштів для оплати виготовлення 988 тис. марлевих масок – навіть при давальницькій сировині та собівартості робіт у 0,85 грн./1 виріб – це значні кошти (розподіл замовлення між ВАТ «Володарка», Барською та Хмільницькою швейними фабриками – з метою оперативності).

Завершуючи звіт О.Домбровський підняв перед Ю.Тимошенко проблемні питання, які є на сьогоднішній день в області. Перш за все це ускладнення діагностики захворювань через відсутність експрес-тестів на грип (основні постачальники обіцяють надати їх не раніше, аніж через 10-12 днів. Відсутність профілактичних засобів та антибактеріальних препаратів для лікування профільних (ГРВІ, грип) хворих в аптечній мережі та на аптечних складах (навіть постійні консультації з місцевими дистриб’юторами фармації не дають бажаного результату, оскільки проблема не в них, а в виробниках та імпортерах ліків). Перевантаження єдиної в області вірусологічної лабораторії – в облСЕС, нестача тест-систем, витратних матеріалів (повну відсутність респіраторів на складах Головного управління з питань надзвичайних ситуацій вдалося компенсувати лише завдяки резервам, накопиченим самою облСЕС раніше.


Переглядів: 3022
Поширень: 0