5 листопада у Вінниці із робочим візитом побував Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Норвегії в Україні Йон Елведал Фредріксен. Він відвідав Донецький національний університет та спілкувався з керівництвом міста та області.

В зустрічі, яка відбулась в мерії, взяли участь Посол Норвегії в Україні Йон Елведал Фредріксен, в.о. міського голови Сергій Моргунов, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, ректор ДонНУ Роман Гринюк, Президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов та директор Міжнародного благодійного фонду «ЄврАзія» Олексій Іващенко.

Норвегія має наміри допомогти Донецькому національному університету укорінитись у Вінниці

Говорили про співпрацю та можливі проекти, які можна реалізувати у Вінниці за підтримки іноземних донорів, в тому числі і Норвегії. Наразі Вінниця вже реалізує спільний проект з цією країною. Це створення Центру інновацій і підприємництва, яка поєднує сучасні коворкінги та платформу для підтримки українського IT-бізнесу з подальшою інтеграцією у світовий простір. Проект розпочав роботу завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Норвегії та Посольства Королівства Норвегія в Києві.

«Якщо у нас буде кілька великих спільних проектів з нашою країною, то це реально оживить співпрацю з іншими країнами. Тим більше, що ми знаєм, що Вінниця сьогодні, можливо, найбільш розвинене місто в Україні по багатьох напрямках, і ми часто чуємо саме про Вінницю, коли мова йде про реалізацію ряду проектів», - сказав пан Посол.

Норвегія має наміри допомогти Донецькому національному університету укорінитись у Вінниці

Також дипломат повідомив, що Норвегія планує суттєво підтримати в розвитку Донецький національний університет та допомогти укорінитись у Вінниці. Попередні наміри полягають у будівництві студентського містечка для цього навчального закладу, а ректор ДонНУ Роман Гринюк додав, що мова може йти про сучасний науковий центр чи технопарк.

Сергій Моргунов та Валерій Коровій висловили готовність до підтримки ініціатив вишу та його партнерів. А щоб більш чітко розуміти послідовність кроків Сергій Моргунов запропонував розробити «дорожню карту», щоб бачити до чого рухатись, яка допомога потрібна з боку влади, які кроки потрібно зробити для реалізації цього досить масштабного проекту та які можливі терміни його реалізації.



Переглядів: 4488
Поширень: 0