Школа №25 – це перший навчальний заклад, де буде виконано повний комплекс заходів з енергозбереження: заміна вікон, утеплення даху та стін приміщення. Хоча роботи по фасаду ще не завершені, учні, їхні батьки та вчителі зазначають, що умови навчання стали комфортнішими.

Термореновація школи №25, розпочалась минулого року із заміни старих вікон. Тоді за грантові кошти проекту ЮНЕП (108 тисяч доларів) було встановлено 383 нових металопластикових вікна.

В цьому році модернізація продовжилась на покрівлі площею 2,5 тис. м2. Утеплення проводилось за рахунок шару мінеральної вати, далі робилась цементна стяжка і покривалося 3-ма шарами руберойду.

Термореновація вінницької школи №25 вже на завершальній стадії

Наступним етапом стало утеплення фасаду приміщення. Частину коштів на цей проект Вінниця отримала з державного фонду регіонального розвитку. Їх надходження дещо затягнулось (їх було виділено наприкінці серпня) тому роботи з утеплення фасаду площею 3750 м² розпочато з вересня поточного року.

Термореновація вінницької школи №25 вже на завершальній стадії

«Фактично утеплення фасадів повністю завершує комплекс робіт по енергозбереженню школи. Наразі роботи по утепленню фасаду вже проведені на 60%. Коли ми заходили сьогодні в класи, температура в них була не менше 20 градусів. З одного боку дітям стало комфортніше перебувати у класах, з іншого – вирішено питання енергозбереження, яке наразі дуже важливе, особливо для комунальних закладів, шкіл, дитячих садочків. Тому ми продовжуватимемо цю роботу й надалі. У наступному році плануємо утеплювати фасад школи №34, де вже завершено утеплення даху. Також роботи по утепленню проводитимемо у дитячому садочку №77», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Термореновація вінницької школи №25 вже на завершальній стадії

Як зазначила директор школи №25 Олена Нечипорук, у закладі навчається 805 учнів, це – 26 класів. «Діти вже відчули результат заходів з енергозбереження, кажуть, що навчатися стало комфортніше, також вдячні їхні батьки», – каже Олена Нечипорук.



Переглядів: 5900
Поширень: 0