Сьогодні у КП «Вінницька транспортна компанія» відбулася виїзна нарада за участю в.о. міського голови Сергія Моргунова. Її учасники говорили про хід виготовлення нового трамваю з низькополою вставкою та будівництво трамвайної вставки біля ринку «Урожай». Під час обговорення робочих питань виникла ідея забрендувати нові трамваї. Свої пропозиції щодо назви бренду можуть надавати усі вінничани, а власник найкращої ідеї отримає приз під новорічну ялинку.

В цьому році Вінницька транспортна компанія (ВТК) здивувала усіх вінничан трамваєм, який побудувала власними силами у своєму депо. Працівники підприємства зупинятись не збираються і сьогодні вже працюють над другим вагоном, який буде довшим та матиме низькополу вставку. Крім того ВТК реалізує іще один проект – будівництво трамвайної вставки біля ринку «Урожай». На ці теми і йшла мова під час виїзної наради, яку провів в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Вінницька транспортна компанія шукає назву бренду, під яким буде випускати нові трамваї

Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк під час наради зазначив, що робота по створенню вінницького трамваю з низькополою вставкою йде згідно з графіком. Планується, що у квітні він вже вийде на маршрут. «Ми створюємо його на базі КТ-4СУ, який розділили навпіл, а всередині розмістимо низькополу вставку для зручності користування людей на візку та мам з дитячими колясками. Це європейська практика, яку ми вивчали у Чехії та Німеччині. Щодо виготовлення вставки, то на цей раз ми працюємо з підрядником, а наступні конструкції робитимемо самі», – зазначив Микола Форманюк.

Вінницька транспортна компанія шукає назву бренду, під яким буде випускати нові трамваї

«Ми побачили, наскільки новий трамвай, який сьогодні виходить на лінію, популярний серед вінничан та гостей міста. Тому ми йдемо в правильному напрямку. Крім того, ми економимо кошти територіальної громади. Адже трамвай вітчизняного виробництва, наприклад, львівський, коштує 27 мільйонів гривень, а вартість нашого другого вагону становитиме 6 мільйонів гривень, – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Що стосується трамвайної вставки по вулиці Пирогова, то її будівництво потрібно завершити відповідно до графіку робіт. І вже сьогодні в робочій групі по транспорту варто попрацювати над тим, яким повинен бути цей трамвайний маршрут, як мінімум це має бути маршрут «Електромережа – Західний автовокзал».

Вінницька транспортна компанія шукає назву бренду, під яким буде випускати нові трамваї

Також під час наради Сергій Моргунов запропонував організувати конкурс на назву вінницького трамваю. «Швейцарський трамвай має назву «Міраж», львівський – «Електронік», потрібно, щоб і у вінницького трамваю була свою назва. Пропоную спитати у вінничан, як вони хотіли б назвати наш трамвай. Хто запропонує найкращу назву – отримає приз на новорічні свята», – зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 7158
Поширень: 0