11 листопада у зону АТО з Вінниці відправили три автомобілі з гуманітарною допомогою. Загалом це близько 5 тон вантажу. На Схід повезли обігрівачі, опалювальні печі, чоботи, носки, рукавиці та інший одяг. Також бійцям доставлять продукти харчування: овочі, консервацію, печиво, цукерки, лимони, мінеральну воду тощо. Крім того, до гуманітарного вантажу входять пральний порошок, мило, медичні засоби.

Вінничани продовжують активно збирати гуманітарний вантаж на допомогу військовим, які захищають Україну на Сході держави. Сьогодні з Вінниці рушила чергова допомога для наших військових.

«Цей гуманітарний вантаж збирали працівники міської ради, комунальних та приватних підприємств, волонтери та всі небайдужі вінничани, – зазначив заступник міського голови Ігор Корольчук. – Тут засоби гігієни, продукти харчування, медикаменти, одяг, тепла білизна, зимові чоботи – все те, що зараз необхідно нашим бійцям. Вже традиційно, паливо для вантажівок виділила міська рада».

Сьогодні з Вінниці у зону АТО поїхало 5 тон гуманітарного вантажу та хрест на місце, де загинуло сім військових

Також до збору цієї гуманітарної допомоги долучилася вінницька молодь, влаштувавши продовження благодійної акції «Молодь, допоможи героям АТО».

«Ми звернулися за допомогою до усіх вищих навчальних закладів міста, багато з яких долучились до акції. За тиждень проведення благодійної акції було зібрано 500 пар теплих шкарпеток та 500 пар зимових рукавиць. Усі речі відправлені сьогодні у зону АТО вінницьким військовим. Наразі, ми продовжуємо збирати необхідні речі,» - розповідає голова Вінницької молодіжної ради Мира Дмитро.

Сьогодні з Вінниці у зону АТО поїхало 5 тон гуманітарного вантажу та хрест на місце, де загинуло сім військових

Як зазначив водій одного з автомобілів, що везе гумвантаж, він їздить у зону АТО вже півтора роки, адже вважає це своїм обов’язком. Він розповів, що хлопцям, які боронять наш мир та спокій, дуже важливо відчувати турботу та те, що про них не забувають.

Також вінницькі атовці разом з гуманітарним вантажем на Схід повезли пам’ятний хрест та табличку з іменами 7-х побратимів, які загинули за Батьківщину. Його планують встановити в Пісках на місці загибелі патріотів.

Сьогодні з Вінниці у зону АТО поїхало 5 тон гуманітарного вантажу та хрест на місце, де загинуло сім військових

Довідка

До благодійної акції «Молодь, допоможи героям АТО» долучились наступні вищі навчальні заклади міста: Вінницький технологічно-промисловий коледж ВНАУ, Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ, Вінницький транспортний коледж, Вінницький інститут економіки Тернопільського національного економічного університету, Вінницький коледж економіки Тернопільського національного економічного університету, Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Вінницький фінансово-економічний університет, Вінницький інститут конструювання одягу і підприємництва, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Вінницька філія Університету сучасних знань, Вінницький факультет Київського національного університету культури і мистецтв, Донецький національний університет, Вище професійне училище №11, ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг», ДНЗ "Центр професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій», ДНЗ «Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості».



Переглядів: 4085
Поширень: 0