Вчора ввечері у Вінниці із робочим візитом побував голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі. Його цікавило, як місто скорочує енергоспоживання, змінює підходи в наданні медичних послуг мешканцям, здійснює реорганізацію транспортної системи та робить трамваї власного виробництва на базі трамвайного депо.

Приїхавши до міста, спершу Міхеіл Саакашвілі відвідав котельню, яку було модернізовано разом із всією системою теплопостачання двох мікрорайонів міста за рахунок донорських коштів Швейцарської Конфедерації. Сьогодні швейцарський проект по модернізації системи теплопостачання продовжується: будується котельня на деревині поруч із модернізованою та розробляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію системи теплопостачання ще одного мікрорайону.

Міхеіл Саакашвілі:«У Вінниці здогадались зробити Прозорі офіси раніше, ніж в Грузії»

Відвідав губернатор Одеської області і Муніципальний діагностичний центр, який створено за фінансової підтримки держави Ізраїль, та побував у Вінницькій транспортній компанії, яку цюріхський муніципалітет свого часу обрав для безкоштовної передачі у користування капітально відремонтованих швейцарських трамваїв. Це стало поштовхом для розвитку підприємства, і сьогодні вінницькі транспортники почали створювати свої трамвайні вагони, перший з яких вже вийшов на лінію.

Міхеіл Саакашвілі:«У Вінниці здогадались зробити Прозорі офіси раніше, ніж в Грузії»

Коментуючи побачене у Вінниці, Міхеіл Саакашвілі сказав, що такий динамічний розвиток місто отримало через якісний менеджмент, вогонь в очах команди та бажання працювати на результат. «Коли я перший раз сюди приїхав кілька місяців тому без журналістів і без камер, я побачив палаючі очі Сергія Моргунова та інших, був тоді і Володимир Гройсман. Вони просто з гордістю розповідали, чого вони досягли. Коли ти отримуєш задоволення від того, що щось робиш, не хочеться красти. А коли починаєш красти - не хочеться нічого робити. Середнього не дано, ми повинні це розуміти, - сказав Саакашвілі. – Справа не в особистостях, а в команді. Я ж з Одеси, яка має стократний потенціал. І що? Дороги у Вінниці набагато кращі, транспорт теж, ми сьогодні бачили котельню, яка нам навіть не снилася. У Вінниці зроблені Прозорі офіси, які ніхто в усій Україні, ні у країнах пострадянського простору зробити не здогадався. Я колись  вважав, що Грузія була першовідкривачем Прозорих офісів. Але коли сюди вперше приїхав, мені довелося взяти свої слова назад, бо виявилося, що тут здогадались зробили Прозорі офіси раніше».

Міхеіл Саакашвілі:«У Вінниці здогадались зробити Прозорі офіси раніше, ніж в Грузії»

Відзначив Міхеіл Саакашвілі міжнародну співпрацю Вінниці та результати, які вона дає. «Міжнародне співробітництво тут – це не просто якісь папери, які підписали і все. Тут конкретно - швейцарський трамвай, швейцарська котельня та масштабний швейцарський проект з енергозбереження. Тут зробили. Ніхто більше не зробив. Всі просто говорять, зустрічаються, тиснуть руки, посміхатися, а тут роблять. Я бачив новий готель. Сюди приїжджають туристи. Хто б міг подумати, що до Вінниці приїжджатимуть туристи? Ось реально – з нічого створено все. У нас в Одесі є все, але чомусь ми в поганій формі».

 «Це робота не одного дня, і ви знаєте, що наша команда у свій час на чолі з Володимиром Гройсман працювала з 2006 року, фактично були і досить складні процеси, - зазначив  в.о. міського голови Сергій Моргунов. – На сьогодні ми рухаємося по плану в рамках стратегії розвитку «Вінниця-2020». Головне - мати чіткий план, який має бути не просто популістським, а по конкретних галузях, з конкретними напрямками, з конкретною роботою і звичайно необхідно досягати конкретного результату». 



Переглядів: 5017
Поширень: 0