Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у день другого туру виборів знову приїздив у Вінницю проголосувати. Він вважає, що громадяни мають бути активними, обираючи органи місцевого самоврядування, бо від їхнього вибору залежить розвиток громад.

«Мери, які отримають найбільшу кількість голосів, матимуть найвищий рівень довіри та будуть здатні проводити зміни і реформи. Я вважаю, що довіра людей – це ключова позиція, і переконаний, що на другий тур люди мають пройти з не меншою явкою. В першому турі явка була невеликою, і я вважаю це великою проблемою. Тому я закликаю усіх прийти на вибори і зробити свій вибір, тому що від того, кого ми виберемо, буде залежати, як ми будемо жити в своїм містах сьогодні, завтра і в найближчий час», - говорить Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман

Також він сказав, що свій голос віддав за майбутній розвиток Вінниці. «Попереду дуже цікавого. Тому що на старті роботи нашої команди дуже багато часу забрала потреба наводити елементарний порядок. Зараз ми переходимо до більш стратегічних і глобальних завдань. Я переконаний, що вони є реальними і будуть реалізовані в усіх сферах: в освіті, в галузі охороні здоров’я, розвитку міського середовища, міського транспорту, формування спортивної інфраструктури. Роботи дуже багато», – зазначив спікер парламенту.

Прокоментував Володимир Гройсман і новий закон, за яким відбувались цьогорічні вибори до місцевих органів влади: «Я взагалі вважаю, що ми маємо створити виборчий кодекс таким чином, щоб його ніхто не міняв під вибори. Вважаю неприйнятною практикою на майбутнє приймати перед виборами за три-п’ять-шість місяців зміни до законодавства. Цей Закон, який був ухвалений Верховною Радою України, м’яко кажучи, не досконалий і потребує перегляду. Тепер склалась така ситуація – є округи, де кандидати набрали найбільшу кількість голосів, але по внутрішньопартійному рейтингу вони не пройшли. А є такі, які не мають своїх депутатів, або навпаки мають двох-трьох. Це не є нормально. Тому що закон має дати можливість рівного представництва в радах кожної території».



Переглядів: 4937
Поширень: 0