Як розвивати територіальні громади в умовах реформ та європейського курсу України, представників місцевого самоврядування Вінниччини вчитимуть в рамках нового проекту «Академія управління територією», який реалізується за підтримки німецького Фонду Ганса Зайделя.

Стартом проекту став дводенний семінар для міських та селищних голів регіону, який сьогодні розпочав роботу в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області.

Аби привітати учасників зібрання, на відкриття семінару завітав голова облдержадміністрації Валерій Коровій. За його словами, реалізація проекту після виборів, тоді коли представники місцевого самоврядування формують маркетинговий план на найближчих 5 років, є важливим етапом. Особливо, якщо брати до уваги, що 39% голів селищних та міських рад Вінниччини змінилися.

У Вінниці стартував новий проект «Академія управління територією»

«Перед нами стоїть дуже багато викликів, адже ми вперше зустрілися з реальною децентралізацією через внесення змін до бюджетного кодексу . Якщо порівняти з минулим роком, то, наприклад, доходи місцевих бюджетів зросли на 740 мільйонів і в найкращому становищі бюджети базового рівня, що є один із вдалих кроків бюджетної децентралізації. Це, поряд з тим, чітко налагоджено роботу системи органів державного казначейства. Податки на майно, акцизний товар та фіксований сільськогосподарський податок стимулюють органи місцевого самоврядування вводити об’єкти в експлуатацію, займатися розвитком територій та залучати інвестиції. Крім того, Вінницька область визначена пілотною щодо впровадження системи адміністративних послуг. В цьому напрямку великий крок зробила Вінниця. Тепер дану систему потрібно запровадити в районах області. І це одне із ваших завдань» - зауважив Валерій Коровій звертаючись до учасників семінару.

У Вінниці стартував новий проект «Академія управління територією»

Окрім того, голова облдержадміністрації Валерій Коровій наголосив, що важливе значення у роботі місцевого самоврядування має стратегічне планування.

«Це план, згідно якого розвиватиметься та чи інша територія. Ви ж плануєте роботу на 5 років. Більшість із вас мотивовані на конкретні дії. Тому важливо, щоб при радах працювали люди, які писатимуть програми та проекти, адже це завтрашній день. Ви повинні брати на себе відповідальність за розвиток території» - зазначив Валерій Коровій.

У Вінниці стартував новий проект «Академія управління територією»

Протягом двох днів в ході семінару представники місцевого самоврядування Вінниччини вдосконалюватимуть свої навики в питаннях земельних відносин і формування бюджетів. Інструктори, приділяючи однаково увагу як практичним навикам, так і теоретичним знанням, вчитимуть плануванню соціально-економічного розвитку територій та формуванню позитивного іміджу органів місцевої влади.

До речі, за словами організаторів семінару, проект «Академія управління територією» буде довготривалим. Більше того, в його рамках, самоврядці краю матимуть змогу стажуватися за кордоном.



Переглядів: 3864
Поширень: 0