На запрошення управління культури Житомирської облдержадміністрації та Житомирського обласного Центру народної творчості Дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці під керівництвом Наталії Кременюк взяв участь у IV обласному фестивалі хорової музики «Аве Марія», який відбувся 24 листопада у залі Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера.

В конкурсній програмі фестивалю взяли участь 25 колективів, загальною кількістю - 800 учасників. Серед них кращі аматорські хори, вокальні ансамблі, дитячі та церковні хори Житомирщини, які представили на фестивалі широку палітру духовної музики, української народної пісні, творів сучасних українських і зарубіжних композиторів.

Дитячо-молодіжний хор з Вінниці отримав Гран-прі IV фестивалю "Аве Марія"

Вінничани представили увазі глядачів два духовних та два народних твори у обробці українського та болгарського композиторів.

Рішенням журі фестивалю, яке очолював відомий в Україні та далеко за її межами хормейстерер, заслужений діяч мистецтв України, член журі багатьох європейських хорових конкурсів Олександр Вацек, дитячо-молодіжний хор з м. Вінниці отримав Гран-прі IV Фестивалю «Аве Марія».

Дитячо-молодіжний хор з Вінниці отримав Гран-прі IV фестивалю "Аве Марія"

Вінничани також були нагороджені дипломом за краще виконання обробки української народної пісні «Ой, сивая зозуленька» у обробці Миколи Леонтовича.



Переглядів: 4271
Поширень: 0