4 грудня у Будинку офіцерів відбулися урочистості до Дня Збройних Сил України. Військових вітали керівники міста та області, які вручили їм грамоти і грошові премії. Також для бійців влаштували концерт, на якому лунали патріотичні пісні.

У неділю, 6 грудня, в Україні відзначатимуть День Збройних Сил України. З цієї нагоди у Вінниці відбулися урочистості. Спочатку світлу пам'ять загиблих героїв усі присутні вшанували хвилиною мовчання. Після цього військові приймали вітання від керівництва міста та області.

«Сьогодні наша держава вже другий рік поспіль відзначає це величне свято в умовах неоголошеної війни. Фактично другий рік поспіль ми говоримо про найкращих синів та доньок України, які з честю, достоїнством, мужністю, патріотизмом захищають незалежність України. На жаль, так сталося, що Вінниччина втрачає найкращих синів і 146 героїв Вінниччини поклали свої голови за незалежність всієї України. Нам потрібно пам’ятати кожного з них і шанувати тих, хто пройшов антитерористичну операцію», – зазначив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

Сьогодні вінницькі військові приймали вітання з нагоди Дня Збройних Сил України

«Нині День захисника України по іншому сприймається у суспільстві. На жаль, вже два роки в Україні йде війна, і тому слова «захисник України» набули іншого значення ніж у мирний час. Територіальна цілісність та незалежність нашої держави залежить від вас – військових. Завдяки вашій мужності, відданості присязі та військовому обов’язку, плани щодо розподілу України провалилися. За два роки армія стала якісно іншою. На жаль, не всі захисники повернулися додому живими, вони віддали своє життя за незалежність України, за мир та спокій на рідній землі. Але я впевнений, що всі вони – герої, патріоти України – назавжди залишаться в наших серцях. Я хочу запевнити, що міська влада і надалі буде допомагати нашим землякам, які боронять східні кордони нашої держави. У переддень Дня захисника України, хочу подякувати вам за вашу мужність та патріотизм, з яким ви несете службу. Бажаю всім миру, щоб захисники якнайшвидше поверталися додому до своїх рідних живими та здоровими, щоб Україна перемогла у боротьбі за свою незалежність, а наші діти мали можливість жити у європейській, вільній незалежній країні», – сказав секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.



Переглядів: 5730
Поширень: 0