а стільки ж поменшало і викликів швидкої допомоги до хворих з підвищеною температурою. Проте медики відзначають, прогнозований раніше, перехід епідемії у фазу ускладнень, які виникають після грипу. Зокрема, пневмонію сьогодні лікують у 152 вінничан.

Втім, загальна ситуація із епідемією грипу стабільна, кажуть лікарі. Половина пацієнтів вінницьких лікарень вже одужала. В реанімації перебуває 6-ро людей, але вони не в критичному стані, кажуть медики. Вдвічі зменшилось і число захворівших дітей.
Спад захворюваності дозволяє поступово знімати ті обмеження, які вводились для запобігання розповсюдження інфекції. Протягом поточного тижня у Вінниці відновила роботу переважна більшість закладів громадського користування. На черзі - кінотеатри. Коли вони відкриють свої двері для відвідувачі, стане відомо наступного понеділка.

Останнім часом на засіданнях протиепідеміологічного штабу,чергове з яких відбулось 13 листопада, фахівці говорять вже не тільки про хід епідемії, але й про її уроки. Так, лікарі повертаються до теми щеплення проти грипу. Зареєстрованої протипандемічної вакцини в Україні, на жаль, поки ще немає, тому мова йде в першу чергу про щеплення від сезонного грипу. «Сьогодні варто розпочати збирати інформацію про кількість бажаючих робити профілактику з допомогою вакцини,- вважає міський голова Володимир Гройсман. - Для цього до керівників усіх організацій та підприємств потрібно надіслати відповідні листи із пропозицією і надати списки бажаючих зробити щеплення». Механізм врегулювання всіх питань, пов\'язаних із вакцинацією, буде обговорюватись 16 листопада.

Міський голова звернув увагу на те, що багато людей сьогодні упереджено ставляться до щеплення, побоюючись побічних наслідків. Щоб об\'єктивно розібратись у цьому питанні, Володимир Гройсман дав доручення фахівцям зібрати інформацію, аби досконало вивчити всі плюси і мінуси протигрипозної вакцинації.

На наступному тижні у міській раді також планують провести обговорення з фахівцями - медиками пріоритетів розвитку системи охорони здоров\'я вінничан на майбутнє.


Переглядів: 3037
Поширень: 0