Її завданням визначено гармонізувати взаємини між регіональними та центральними органами влади, визначати перспективні напрямки розвитку області, лобіювання її інтересів в Україні та за межами держави.

Стратегічна рада розвитку регіону

Склад Ради не постійний. Зважаючи на завдання, які поставатимуть перед областю, членами цього консультативного органу можуть бути ті авторитетні економісти, політики і громадські діячі, хто має власне бачення ефективного розв’язання насущних проблем.

У першому засіданні Ради взяли участь: голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський, голова обласної Ради Григорій Заболотний, Вінницький міський голова Володимир Гройсман, міністр МЗС Петро Порошенко, заступник міністра МЗС Валерій Чалий, заступник Глави Секретаріату Президента України Марина Ставнійчук, екс-уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю СБУ Володимир Тимошенко, Надзвичайний та Повноважний Посол України, екс-заступник голови Секретаріату Президента України, екс-перший заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олександр Чалий, Генеральний директор академічного драматичного театру ім. Франка Михайло Захаревич.

Нинішні та майбутні члени Ради визначались за критеріями високого професіоналізму, здатністю до інноваційного мислення, своїх можливостей реалізації поставлених завдань.

“Ми розуміємо, - сказав голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський, відкриваючи перше засідання Ради, - що наша область потребує нового потужного імпульсу для фундаментального розвитку і прориву вперед. Тому ми виступили з ініціативою створення стратегічної Ради розвитку. Це – відкрита система, у якій знайдеться місце усім і кожному, хто готовий підставити плечі і працювати на соціальний розвиток Вінницької області”.

Олександр Домбровський зазначив, що новостворена структура є деполітизованою. Вона має стати інструментом консолідації різних політичних сил заради задоволення інтересів людей котрі живуть в області. Марина Ставнійчук, заступник Глави Секретаріату ПрезидентаА вона, як регіон, що лежить в центрі держави, має реалізувати свою об’єднавчу місію в масштабах України. Принаймні, органи місцевою влади Вінниччини вже протягом декількох років подають такий приклад єдності, котра сприяє економічному та соціальному розвитку території.

Заступник Глави Секретаріату Президента України Марина Ставнійчук підтримала тезу про те, що необхідність об’єднання в Україні є актуальною, оскільки держава стоїть перед серйозними викликами.

“Створюючи стратегічну Раду, - сказала вона, - ми ставимо амбітні цілі бути ініціаторами, розробляти концепції законодавчих документів, за якими має реформуватись країна, суспільство, господарство. Я знаю, що тут розроблятимуться документи, які, можливо, лягатимуть в основу загальнодержавних проектів”.

Міністр МЗС Петро Порошенко відзначив, що в роботі Ради прПетро Порошенкоіоритетними будуть інтереси простої людини.
“І перше наше завдання на цьому шляху, - уточнив він, - мінімізувати наслідки економічної кризи. Аграрний характер області сьогодні є її головною перевагою. Бо у світі аграрний сектор не має загрози такого падіння, як промисловий. Тому ми робитимемо усе для того, щоб полегшити аграріям отримати чесно ними зароблене”.

Петро Порошенко вважає, що влада в центрі неефективно використовує свої повноваження. Страждає ж від цього пересічний громадянин.

“Країна вагітна децентралізацією, - стверджує міністр. – Тому вона невідворотна. І коли реформа місцевого самоврядування буде проведена, тут вже до цього будуть готові. Ми маємо бути готові до посткризового розвитку подій і мати проект розвитку. Ми маємо говорити одним голосом, так як це роблять на Вінниччині”.


Переглядів: 3075
Поширень: 0