Станом на 16 листопада з лікарень вже виписались 285 городян. На черзі – підготовка закладів освіти до початку нормальної роботи з наступного тижня.

Водночас міський голова Володимир Гройсман переконаний, що в місті необхідно продовжувати контролювати виконання запобіжних заходів. В першу чергу, це суворе дотримання маскового режиму усіма закладами, ринками, підприємствами та перевізниками. Поки-що зачиненими залишаються кінотеатри та комп’ютерні клуби. Санепідеміологи вважають, що саме в таких місцях, де люди багато часу знаходяться у закритому приміщенні і близько контактують один з одним, ймовірність захворіти – надзвичайно велика. Тому питання про відкриття кінотеатрів і клубів члени протиепідеміологічного штабу розглянуть у середу.

Тим часом на засіданні протиепідеміологічного штабу 16 листопада його учасники говорили про підготовку дитячих садків, шкіл та інших навчальних закладів до початку роботи. Міський голова поставив питання про те, що на ранок наступного понеділка школи та дитячі садки повинні бути уже прогріті і зустрічати своїх вихованців теплом. Також, наприкінці цього тижня планується перевірити якість води в мережах водогонів закладів. Кожен заклад повинен спустити, застояну в системах, воду. Це питання буде контролювати санепідемстанція.

Крім цього, в перші дні, коли діти прийдуть до навчальних установ, за станом їхнього здоров’я мають посилено спостерігати медичні працівники. Для цього в кожну школу і дитячих садок будуть додатково направлені лікарі для перевірки стану здоров’я дітей. Володимир Гройсман зазначає: «Кожна дитина, яка приходить до школи чи в дитсадок, має бути абсолютно здорова. Будь-які ознаки хвороби повинні фіксуватись, а дитина із симптомами захворювання – одразу направлятись на лікування». Такий контроль будуть здійснювати майже 180 лікарів. Подібні ж заходи планується реалізувати і у ВУЗах.

Головний санітарний лікар Вінниці Олександр Сорочан прогнозує, що до кінця тижня місто перетне епідеміологічний поріг, але уже у зворотньому напрямку. Щоправда, не виключено, що на початку лютого може накотитись друга хвиля епідемії грипу. Тому міський голова поставив завдання відпрацювати ситуацію таким чином, щоб вінничани зустріли її у всеозброєнні: в аптеках повинен бути запас ліків, у міста – марлевих пов’язок, всі лікарні міста та швидка допомога мають бути забезпечені необхідними медичним препаратами в повному обсязі.


Переглядів: 3417
Поширень: 0