Вчора ввечері до Вінниці привезли Віфлеємський вогонь Миру. Лампадку з ним розмістили у холі міської ради. Вона стоятиме там до 17 січня 2016 року, і всі бажаючі жителі та гості міста зможуть запалити від цього вогню свою свічку. Головне гасло акції - «Мир – у кожен дім!», що є надзвичайно актуальним для України сьогодні.

Вже багато років у світі проходить міжнародна щорічна скаутська акція до Різдва Христового – Віфлеємський вогонь Миру. Він – як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи людей напередодні Різдва. Розпочали це дійство пластуни Австрії. Його підхопили інші скаутські організації і ця акція стала традиційною. Цей вогонь українські пластуни вже доставили в деякі регіони України.

До Вінниці привезли Віфлеємський вогонь Миру

24 грудня Віфлеємський вогонь Миру привезли до Вінниці. Біля міської ради представники Національної скаутської організації «Пласт» передали лампадку з Віфлеємським вогнем Миру міському голові Сергію Моргунову.

«Я думаю, що це чудова акція, і я вдячний українським пластунам, що вони з такою ініціативою вже сьомий рік поспіль несуть символ миру на нашу українську землю. Сьогодні мир для всіх українців актуальний як ніколи. Цей вогонь – символ злагоди і добробуту. Лампадка з віфлеємським вогнем буде розташована у міській раді потягом кількох тижнів і кожна людина може прийти і запалити від нього свою свічку», – каже Сергій Моргунов.

До Вінниці привезли Віфлеємський вогонь Миру

Віфлеємський вогонь передала представник Національної скаутської організації «Пласт» Вероніка Бабич. «Я дуже рада, що сьогодні вінничани зібралися, щоб зустріти вогонь миру. Ця акція у Вінниці відбувається вже всьоме і вже вдруге ми передаємо Віфлеємський вогонь миру на ганку міської ради. У такий непростий для України час дуже хочеться, щоб у наших серцях та душах панував мир, спокій та злагода», – зазначила Вероніка Бабич.

Віфлеємський вогонь миру розмістили у холі адмінбудівлі Вінницької міської ради. Справа в тому, що кожного дня сюди, у Центр адміністративних послуг, приходять тисячі вінничан, і добре, що цей вогонь буде ближчим до людей, і всі бажаючі зможуть запалити від нього свічку. Взагалі, цей вогонь символізує мир, який так необхідний в умовах, коли в державі війна.

До Вінниці привезли Віфлеємський вогонь Миру

Довідка

Віфлеємський вогонь Ми́ру – це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Її мета полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Акція започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях тощо.

Вперше вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Віфлеємський Вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни. Його передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

Віфлеємський вогонь Миру постійно горить у Віфлеємі, на місці народження Ісуса Христа. Не слід плутати його з Єрусалимським вогнем, що запалюється на Великдень. Цей вогонь є спомином про прихід на землю Ісуса Христа, котрий є символом любові та миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає силу, сподівання та надію.

Вогнем з Віфлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, хто перебуває далеко від своїх родин, могли відчути тепло Віфлеємської зірки.

 



Переглядів: 3688
Поширень: 0