Очікувалось, що цього дня 19 вінничан дізнаються номер своєї майбутньої квартири і вже з наступного тижня матимуть можливість заключити договори з банком «Аркада», який є партнером Програми. Втім, на жеребкування четверо людей не прийшло.

У третьому турі розподілялось 5 однокімнатних і 14 двокімнатних квартир. Майбутні власники дізнались поверх, на якому буде розташоване їхнє житло, номер під\'їзду та орієнтовний метраж квартири.

В муніципальному будинку вже зведено два поверхи. Перший заступник міського голови Іван Михайлюк розповідає: «Завершити будівництво планується до кінця першого півріччя наступного року. Також сьогодні вирішується питання щодо виділення землі під будівництво наступного муніципального будинку. У Вінниці люди, які працюють в бюджетній сфері, матимуть можливість купувати квартири за некомерційними цінами і ми вважаємо, що це дозволить багатьом вінничанам вирішити проблему з житлом».

Третій тур жеребкування був не останнім. Є ще 6 квартир, які поки що не мають власників. Після того, як профспілкові організації державних установ подадуть списки бажаючих купити пільгові квартири, буде проведено останній тур.

Довідка:
Право на участь у Програмі «Муніципальне житло м. Вінниці» мають працівники установ та організацій, що утримуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів (закладів освіти, охорони здоров\'я, культури, фізичної культури, молодіжної політики, соціального захисту населення, органів місцевого самоврядування, прокуратури, управління міністерства внутрішніх справ, СБУ, судів, ДПІ у м. Вінниці), комунальних підприємств тощо, які постійно проживають на території міста Вінниці та потребують поліпшення житлових умов.

Обов\'язковою умовою участі у Програмі є: наявність стажу роботи у бюджетній сфері не менше 5 років; фінансова спроможність учасників Програми сплатити на початку будівництва єдиним платежем не менше ніж 30 відсотків від вартості житла, яке буде придбано в рамках Програми; сплачувати за житло із відтермінуванням строку сплати на період будівництва рівними частинами або залучити в уповноваженому банку іпотечний житловий кредит та спроможність його погасити.


Переглядів: 3056
Поширень: 0