Про це повідомив сьогодні начальник Управління ДМС України у Вінницькій області Борис Наливайко.

За словами Бориса Наливайка, з 11 січня цього року 16-літні мешканці області вже мають змогу подати документи для оформлення нових паспортів у 1-му, 2-му і 3-му відділах м. Вінниці (колишніх Ленінському, Замостянському та Староміському районах). Також ID-паспорти видаватимуть у територіальних пірозділах Барського, Гайсинського, Жмеринського, Козятинського, Крижопільського, Могилів-Подільського, Тростянецького та Тульчинського районів.

Станом на 14 січня 2016 року в області прийнято заяви від 75 громадян для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки. Термін виготовленя – 10 або 30 днів з моменту подання документів (за бажанням громадян).

«На сьогоднішній день паспорт громадянина України видається громадянам, які досягли 16-ти річного віку, та які отримують його вперше. Для оформлення документа необхідно звернутися до територіальних підрозділів Управління ДМС України у Вінницькій області та надати лише свідоцтво про народження і копії паспортів батьків. Паспорт цій категорії громадян видається безкоштовно терміном на 10 років» - зазначив Борис Наливайко.

75 вінничан вже поодали заяви на оформлення нових паспортів громадянина України у вигляді ID-картки

Державною міграційною службою України заплановано поетапне розміщення обладнання для оформлення нових паспортів у всіх без винятку районах області, тож, громадяни, які досягли 16-річного віку, але за місцем реєстрації не мають змоги сьогодні отримати паспорт у вигляді ID-картки, можуть зачекати доки відповідне обладнання з’явиться у територіальному підрозділі міграційної служби за їх місцем реєстрації.

Бланк паспорта громадянина України виготовляється у формі пластикової картки типу ID-1, що містить безконтактний електронний носій (або ж без електронного носія). Формат картки становить 54 Х 85,6 мм.

У паспорт імплантовано безконтактний електронний носій, який відповідає вимогам нормативних документів України у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

До безконтактного електронного носія вноситься інформація, яка зазначена на лицьовому та зворотньому боці паспорта, біометричні дані, параметри особи (відцифрований образ обличчя, відцифрований підпис особи), а також дані щодо забезпечення захисту інформації, що внесена на безконтактний електронний носій, відповідно до вимог Закону.

До безконтактного електронного носія може бути внесена додаткова змінна інформація, передбачена Законом.

ID-картка має машинозчитувальну зону (місце в документі, призначене для внесення та зчитування інформації, за допомогою технічних засобів), а також сторінку даних, призначену для внесення інформації - аркуш із спеціального матеріалу, що забезпечує персоналізацію за допомогою технологій лазерного гравіювання на лицьовий чи зворотний бік документа у формі картки.

Внесена до Реєстру інформація є конфіденційною. Нерозголошення конфіденційної інформації гарантується державою.

Довідка:

Для громадян, які в силу тих чи інших переконань та обставин не бажають запровадження, або використання документів з електронними носіями, законодавцем у ст. 16 Закону України від 20 листопада 2012 року «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», визначено: Особам, які через свої релігійні переконання відмовляються від внесення інформації до безконтактного електронного носія у відповідному бланку документа, гарантується право на відмову від отримання такого документа або від внесення інформації до безконтактного електронного носія. У цьому випадку особі видаєтьс



Переглядів: 3219
Поширень: 0