Сьогодні Україна відзначає річницю запеклих боїв у Донецькому аеропорту та вшановує пам'ять загиблих "кіборгів", які полягли, обороняючи його. У Вінниці до цієї річниці в приміщені медичного університету було відкрито меморіальну дошку начальнику медичної служби 90 батальйону Олександру Кондратюку.

Саме в цьому вузі "кіборг" навчався з 2003 по 2010 рік. На відкриття меморіальної дошки Олександру Кондратюку приїхали його побратими з усіх куточків України. А право відкриття було надано маленькій донечці загиблого Героя-"кіборга" Ангелінці.

«Ця паскудна війна відібрала у нашої родини найдорожчу людину. Саша був чудовим чоловіком, сином і найкращим батьком, чудовим другом, лікарем за покликом серця – це було покликанням його душі, він цим жив. Він любив Україну, щоб дай Боже кожному любити так свою Батьківщину. Був завжди там, де був потрібен – перший Майдан, другий, тут почалася війна – і він пішов добровольцем. Це був його вибір, він хотів захищати свою неньку-Україну. Кажуть, що людина вдачлива, якщо їй пощастило народитися в чудовій державі, чудовій сім’ї, і коли її навчають мудрі вчителі. Саша вважав себе вдачливим. Він пишався, що навчався у Вінницькому національному медичному університеті і сьогодні університет може пишатися, що Саша навчався саме у ньому, - розповіла дружина Олександра Кондратюка Мирослава. - Хочу висловити вдячність волонтерам за сильну підтримку і з особливим трепетом хочу звернутися до побратимів, які сьогодні зі всієї України приїхали сюди. Пам’ятайте, ви привезли у свої домівки найціннішу нагороду – життя, цінуйте її. І сьогодні ваша відданість один одному – це ваша сила, це сила і міць нашої держави. Саме тому ми переможемо».

У Вінниці відкрито меморіальну дошку "кіборгу" Олександру Кондратюку

«Оборона Донецького аеропорту – це героїчна сторінка нової України. Донецький аеропорт став символом боротьби наших захисників за кожен метр нашої української землі. Про "кіборгів" знає весь світ, але, на жаль, не всі повернулися живими, серед них і Олександр Кондратюк. Сьогодні тут присутні дружина і донька Олександра, а також "кіборги", які разом з ним захищали нашу землю. Я хочу подякувати вам за ваш героїзм і мужність», - каже секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

У Вінниці відкрито меморіальну дошку "кіборгу" Олександру Кондратюку

Яким студентом був Олександр пригадує ректор університету Василь Мороз: «Він закінчив медичний коледж і пішов працювати в сільську амбулаторію. Але знання потрібно було поповнити, він отримав сільське направлення, успішно здав випробування і був зарахований за цільовим направленням на педіатричний факультет нашого університету. Вчився добре, але що мене вразило, з військово-медичної підготовки у нього були круглі п’ятірки. Олександр ще тоді готувався стати людиною, яка буде захищати здоров’я наших бійців, нашої армії, нашої України».



Переглядів: 6354
Поширень: 0