Департамент охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації, за підтримки представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні днями провів семінар для медпрацівників дошкільних закладів районів та міст обласного підпорядкування провів.

До виступу перед аудиторією було запрошено спеціалістів різних напрямків: лікаря-епідеміолога Айнур Жумабекову, помічника епідеміолога головного управління Держсанепідемслужби у Вінницькій області Валерія Крижанівського, медичну сестру Ольгу Татарчук та лікаря-імунолога Галину Мудз.

Фахівці ознайомили колег із світовими тенденціями боротьби з поширенням вірусу, опираючись на дані ВООЗ, акцентували увагу на осбливостях розповсюдження поліомієліту та наголосили на можливості повторних спалахів хвороби.

У Вінниці обговорювали проблеми імунно-профілактичної вакцинації поліомієліту

Як зазначила Тетяна Бондаренко: «Якщо країна вважається вільною від поліомієліту - це не означає що ми захищені. При межуванні регіону із державою, у якій зафіксовано спалах, існують усі шанси повернення хвороби на раніше вільну від неї територію. Адже вірус може мігрувати».

В ході тренінгу були обговорені питання впливу проблем у лікуванні вірусу на різні сфери соціального життя, визначення різниці між вакцинами ОПВ та ІПВ, транспортування вакцини від виробника до пацієнта.

У Вінниці обговорювали проблеми імунно-профілактичної вакцинації поліомієліту

Це уже другий тренінг проведений спільно з Департаментом освіти і науки області покликаний ознайомити медичних працівників з особливостями вакцинації дітей від поліомієліту та відповісти на найпоширеніші запитання щодо вірусу, які виникають серед населення.

Наступний одноденний тренінг буде проведено у четвер 21 січня у приміщені готелю «Рейкарц-Оптіма» для медичних працівників шкільних та інтернатних закладів.



Переглядів: 3070
Поширень: 0