На Вінниччині стартували навчання поліцейських жестовій мові в рамках проекту ГО «Паросток» «Нова поліція + громада = безпека та розвиток Вінницького регіону», спрямованого на побудову партнерських стосунків поліції з населенням, зокрема, з людьми з особливими потребами.

20 січня у рамках цієї програми відбулося перше заняття для слухачів курсів первинної профпідготовки нової патрульної поліції. Протягом двох наступних місяців їх навчатимуть розуміти людей, які мають проблеми зі слухом та мовленням.

Протягом року нових поліцейських навчать спілкуванню та толерантному поводженню і з іншими вразливими групами населення, які потребують підвищеної уваги та додаткового захисту своїх прав з боку поліції.

На першому занятті майбутні поліцейські опановували мову жестів та вивчили елементарні правила спілкування з такою категорією людей.

Майбутніх вінницьких поліцейських навчають розуміти людей з особливими потребами

- Для нас, майбутніх поліцейських, такі заняття є необхідними, адже важливо розуміти людей, яким ми хочемо допомогти. Тепер я знаю, як мовою жестів звернутися на вулиці до людини, і зрозуміти, що вона потребує допомоги, - каже після першого уроку представниця майбутніх вінницьких нових поліцейських Заріна Маєвська.

Координатори проекту планують підготувати довідник для поліцейських, який допоможе їм у повсякденній роботі. Планується, що такий довідник буде у патрульній машині кожного екіпажу вінницьких нових патрульних поліцейських.

Майбутніх вінницьких поліцейських навчають розуміти людей з особливими потребами

В рамках проекту передбачено проведення моніторингу адмінприміщень поліції на доступність їх для людей з особливими потребами, аби вони могли отримати правоохоронні послуги.



Переглядів: 2784
Поширень: 0