В одному із торгових центрів міста Вінниці сьогодні відбулася акція "Соборна, вільна, неподільна моя Україна", присвячена Дню соборності. В ході заходу вінничани створили картину в японській техніці клаптикового живопису – кінусайга.

Більше сотні вінничан долучилися до створення картини та приєднали свій клаптик єдності, серед них - представники влади, молодь, звичайні відвідувачі торгового центру.

До створення картини, присвяченої Дню Соборності України, долучилось більше сотні вінничан

"День Соборності - це свято, яке починає відчуватися серцем і душею. Фішка цієї акції, що її організувала молодь Вінниччини. Молоді люди думали, який захід ініціювати, щоб він об’єднав вінничан та гостей міста. Тому вирішили створити картину, тематика якої - наша країна. Тут зображені символи держави: калина, герб, жовто-блакитна стрічка та журавель, як символ любові до рідної землі. Шукали техніку, яку кожен охочий без додаткових знань і навиків міг осилити. Тому обрали японську безголкову аплікацію. Готове панно передадуть в офіс Вінницької ГО переселенців "Спільна справа", як знак підтримки та єдності", - прокоментувала директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.



Переглядів: 3493
Поширень: 0