На даний час проводиться демонтаж плит, огорожі та сходів, виконуються роботи по продовженню випуску зливової каналізації в районі вул. Димитрова. На черзі - облаштування гідровідвалу та проведення очистки русла Південного Бугу в районі реконструкції набережної. За умов сприятливої погоди роботи не припинятимуть і взимку - за цей час буде реконструйована ділянка набережної, в тому числі верхній та нижній променад.

набережна річки Південний Буг, місто Вінниця

Як повідомлялось раніше, проект реконструкції лівобережної ділянки набережної передбачає реконструкцію берегоукріплення набережної, яка знаходиться на захисній дамбі. Крім того, буде розчищено акваторію Сабарівського водосховища та реконструйовано мережі зовнішнього освітлення. Щоб повністю оновити зовнішній вигляд набережної, тут планується облаштувати ігрові майданчики для дітей, нові лавочки тощо. Вартість проекту, який фінансує Благодійний Фонд Петра Порошенка, становить 33 млн. грн.

реконструкція частини набережної річки Південний Бугреконструкція частини набережної річки Південний Буг

Як повідомив заступник начальника управління комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Павлінчук, також на даний час ведуться переговори щодо виготовлення та встановлення 2 фонтанів - біля ВАТ «Вінницька кондитерська фабрика» та поблизу магазину «Фоксмарт». «Повністю завершити усі роботи по реконструкції цієї ділянки набережної планується наприкінці 2011 року, - каже Юрій Павлінчук. - Сподіваємося, що оновлена набережна стане одним з найкращих місць для відпочинку городян».

Обговорення проекту Вінницької набережної


Переглядів: 6852
Поширень: 0