Сьогодні  в Києві   розпочав роботу  Всеукраїнський  форум « Е-урядування 2016» під гаслом «Як зробити органи влади інноваційними?».

До обговорення запрошені заступник голови Комітету  ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування  Сергій Кудлаєнко,  представники  Міністерства фінансів, Міністерства  економічного розвитку, Державної агенції з е-урядування, Фонду  Східна Європа, Фонду  Відродження, експертів  Центру політичних студій  та аналітики, РПР та  представників  регіональної  влади і громадських організацій з  Вінниці, Львова  та Одеси.  Учасники форуму, серед яких багато молоді, яка традиційно  в авангарді  ІТ-новацій, поділяться  досвідом  впровадження   сучасних технологій  для  ефективної  взаємодії влади  і громадськості.

«Створення  « Прозорих офісів», відкритість реєстрів,  електронні петиції до органів влади  -  все це вже закріплено  в  законодавчих нормах  і запроваджується  на місцях, але нам потрібно рухатись далі! Це  в першу чергу електронне врядування,  нові  ІТ- технології. На часі поширення  досвіду Open Budget – контроль використання місцевих  фінансів , Prozorro – прозорі умови тендерів для  бізнесу,  City Next – інтернет освіченість громади,  Civil society app – спільне з владою прийняття  рішень і багато інших новацій. Люди  повинні  навчитись  користуватись  усіма  інструментами  контролю і цивілізованого впливу на  владу, як це  відбувається  у  всіх демократичних державах  світу», - пояснив Сергій Кудлаєнко і додав, - «розвиток  територіальної громади  залежить  від активності самої громади не тільки під час виборів чи громадських акцій,  а  щодня, в буденному  житті!».

На форумі з е-врядування представники Вінниці, Одеси та Львова обговорюють досвід співпраці влади і громадськості

За підсумками форуму будуть напрацьовані актуальні  пропозиції  до законодавців  та  місцевих органів влади щодо впровадження інноваційних механізмів розвитку місцевого самоврядування  та  територіальних громад  в Україні.



Переглядів: 2595
Поширень: 0