Близько сотні дітей вже відвідує новий садочок № 11 по вулиці Порика. Реконструкцію приміщення під дошкільний заклад було завершено ще перед Новим роком, а приймати малечу він розпочав з початку січня. У садочку створені всі умови для комфорту дітей. Заклад повністю утеплений. А кожна кімната має індивідуальне дизайнерське наповнення, яке об’єднане однією тематикою - «Країна мрій». Саме таку назву і має новостворений садочок. Сьогодні дошкільний навчальний заклад відвідали Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Гості передали колективу подарунки для занять з дітками.

Реконструкцію будівлі під дитячий садок було розпочато всередині літа 2015 року. Проводили її за рахунок коштів державного Фонду регіонального розвитку та міського бюджету. Загалом вартість реконструкції склала 19 мільйонів гривень. За ці кошти проведено перепланування будівлі, прибудовано нову пральню, збудовано господарський корпус, в тому числі для зберігання інвентарю та погребом для овочів.

Новостворений садок по вулиці Порика у Вінниці

Садочок енергоощадний: у ньому всі вікна замінено на металопластикові, фасад та новий дах дошкільного закладу утеплені. В будівлі також повністю замінено системи водопостачання, каналізації та опалення, влаштовано теплу підлогу. Заново змонтована мережа освітлення з енергозберігаючими лампами, також влаштовано пожежоохоронну сигналізацію. Коштом міського бюджету всі приміщення укомплектовані необхідними меблями та обладнанням.

Новостворений садок по вулиці Порика у Вінниці

Для того, щоб вихованці садочку харчувалися здоровою їжею, для закладу придбали пароконвектомат. Це кухонне теплове обладнання, яке використовує пару для приготування їжі. Дає можливість приготувати велику кількість продуктів з меншими витратами теплової енергії. Крім того, приготування у ньому покращує дієтичні властивості їжі – у продуктів зберігається більшість вітамінів та мінеральних речовин.

Новостворений садок по вулиці Порика у Вінниці

Приймати дітей садочок почав з початку січня. Загалом же в дошкільному закладі буде сформовано 10 груп загальною чисельністю на 300 малюків віком від 1,5 до 6 років. Наразі до садка вже ходить біля сотні дітей. Батькам ще 130 малюків запропоновано зарахування до закладу – в електронній черзі зроблено відповідні відмітки.

30 січня подивитися, як працює новий дитячий садочок та які плани у колективу закладу з подальшого розвитку «Країни мрій», приїздили Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Звичайно, привезли і подарунки – мультимедійне обладнання, проектор і екран та ноутбук.

Новостворений садок по вулиці Порика у Вінниці

«Ми бажаємо успіхів у вашій надзвичайно важливій роботі, бо що у нас є важливішим, ніж діти?! Я завжди говорю, що дітей чужих не буває. Тому дай Бог, щоб тут завжди був радісний дитячий сміх, і завжди ваше відношення до дітей поверталося до вас сторицею. Я думаю, що всі старалися зробити цей садок якомога кращим», - сказав Володимир Гройсман, вітаючи колектив. Навзаєм колектив закладу подарував гостям «Феєчки» – ляльки-символи садочка з написом на коробці: «Місто, де збуваються дитячі мрії». На що Володимир Гройсман відповів: «Можливо, колись я отримаю такий подарунок, де буде написано: «Україна – держава, де збуваються мрії!».

Новостворений садок по вулиці Порика у Вінниці

Спілкуючись із журналістами Голова Верховної Ради зазначив, що реконструкція садочку є якраз яскравим прикладом децентралізації, адже левова частка фінансування проводилася з державного Фонду регіонального розвитку: «Це той ресурс, який було направлено від реформи децентралізації і Фонду регіонального розвитку. Зрозуміло, що дітям потрібні дитячі садочки, і вони мають бути якісні».

Новостворений садок по вулиці Порика у Вінниці

Довідково:

Двадцять років тому будівля по вулиці Порика, 5а використовувалася під потреби дитячого садочка, але у 1997 році через низьку на той час народжуваність та незначну завантаженість, приміщення було передано у користування міжшкільному навчально-виробничому центру для проведення професійної підготовки старшокласників. Однак, за останнє десятиріччя ситуація з народжуваністю у Вінниці кардинально змінилася, а потреба у дошкільних закладах зросла. Тому міською радою постійно шукаються можливості створення додаткових груп вже у існуючих садках, а також комунальні приміщення, які можна реконструювати під дошкільні заклади. Рішення про відновлення садочка № 11 було прийнято у 2014 році. Завдяки реорганізації (проведення професійної підготовки старшокласників переорієнтували на професійно-технічні заклади), приміщення дитячого садку було вивільнено. Це, з одного боку, сприяло покращенню якості професійної освіти у старшій школі, а з іншого – дало можливість розширити мережу дошкільних навчальних закладів міста.



Переглядів: 8411
Поширень: 0