Для дітей та дорослих, для переселенців та дітей з будинку-інтернату звучали колискові пісні у виконанні відомої казкарки та композиторки, тьоті Алли, ведучої програми «Надобраніч, діти».

Проект «Колискова для майбутнього» прибув з концертом у Северодонецьк. Виступити на сцені будинку культури окрім казкарки Алла Мігай приїхав і переселенець з міста Горлівка, лідер гурту Фата Моргана – Ігор Роман.

Концерти в рамках проекту вже пройшли у Одесі, Вінниці, Дніпропетровську. Не лише пісні привезли організатори проекту Павлова Олена та Юлія Накорчевська, а й диски для дітей з дитячих будинків та дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

- Сьогодні у Северодонецьку проживає близько  20 000 дітей – переселенців, це величезна цифра,  - говорить Павлова Олена, ініціатор проекту «Колискова для майбутнього» - і щодня ці цифри зростають.  Діти, які бачили війну тягнуться до усього, що від цієї страшної згадки відволікає. І колискові пісні – якраз чудовий оберіг для дітей. Особливо сьогодні. Особливо тут.

Колискову привезли у Северодонецьк

На концерті призами за розгадані загадки, або проспівані пісні були маленькі прапорці України, і діти з такою радістю отримували їх , немов це було якесь диво.

Ігор Роман, людина, що пережила полон та змушена була виїхати з окупованої території говорить, що не відмовляється від таких концертів, хоча  і повертатись у такі місця страшно. А співачка, композиторка та казкарка Алла Мігай вважає, що такі проекти зараз вкрай необхідні.

-  Це ж антивоєнний та об’єднуючий усю Україну проект!  Я коли дізналась, що такі концерти вже відбуваються – просто в захваті була! І одразу приєдналась до команди проекту.  Я багато років поспіль розповідала дитям України "Вечірню казочку" на Першому каналі українського телебачення. В кінці кожної передачі звучала колискова, під яку діти заспокоювались і солодко засинали. Цю добру традицію заснував ще перший ведучий передачі - славнозвісний Дідусь Панас, який співав пісня казочки колискову "Рученьки-ніженьки". Чоловічий голос - татуся, дідуся особли потрбен тій дитині, у якої немає батька, дідуся, але ж усім відомо, що високий відсоток дітей зростають у неповній родині, і кількість таких дітей збільшується, бо наша країна знаходиться у стані війни і щодня втрачає мужчин-захисників держави.

Колискову привезли у Северодонецьк

Концерт відвідали більше 300 дітей та дорослих, але найважливішими гостями стали вихованці будинку –інтернату для дітей, які позбавлені батьківського піклування. Їм також були вручені диски з Колисковими піснями.

Проект «Колискова для майбутнього» здійснюється за сприяння Швейцарського бюро співпробітництва в України. 



Переглядів: 1891
Поширень: 0