На техніці, яка займається всесезонним прибиранням міських вулиць, КП «Вінницьке шляхове управління» розпочало встановлювати GPS-навігацію. На сьогодні обладнання вже стоїть на дев’яти одиницях транспорту. Під час виїзної наради на підприємстві міський голова Сергій Моргунов дав доручення дорожникам до 1 травня встановити обладнання на всю наявну техніку і розглянути можливість впровадження системи і на інших комунальних підприємствах, які мають спецтехніку.

Наприкінці минулого року в тестовому режимі на спецавтомашини зима-літо «Глобус-Жилетте» та сміттєвози «Шляхового управління» поставили кілька GPS-датчиків, які допомагають контролювати місцезнаходження техніки та забезпечувати управління маршрутами руху. Навігація себе виправдала, особливо під час розчищення доріг міста після снігопадів. І міським головою Сергієм Моргуновим було поставлено завдання продовжити роботу по встановленню датчиків на дорожній техніці. Сьогодні він провів виїзну нараду на підприємстві, щоб перевірити, як йде цей процес.

На сьогодні за кошти КП «Вінницьке шляхове управління» GPS-навігаторами вже обладнано шість одиниць прибиральної спецтехніки, яка задіяна у прибирання міських доріг, скверів і площ як в літній, так і в зимовий період, та три сміттєвози. Вартість одного датчика - 3300 грн. Наявність датчиків сприяє підвищенню дисципліни водіїв, а для підприємства це ще й цілодобовий доступ до аналітичної інформації. Контроль може здійснювати і департамент комунального господарства та благоустрою міської ради.

За дорученням мера Сергія Моргунова всю прибиральну техніку Вінниці облаштують GPS-навігацією

Для передачі інформації пристрій повинен перебувати в зоні дії базової станції оператора стільникового зв'язку та мати доступ до Інтернету. «Дана система дозволяє бачити, де знаходиться автомобіль, які вулиці обробив та коли саме там був, - розповідає представник фірми «Контрольплюс», яка встановлює пристрої, Дмитро Кожушко. - Складається вона з трьох частин. Перша матеріально-технічна - це пристрій, який дозволяє все бачити, пише дані на себе, якщо немає короткотривалого зв’язку з мережею. Друга частина – технічна підтримка, і третя – це програмний комплекс, який є інтелектуальною власністю підприємства та дозволяє його вдосконалювати та інтегрувати в нього нові можливості».

За дорученням мера Сергія Моргунова всю прибиральну техніку Вінниці облаштують GPS-навігацією

«В цілому в Шляховому управлінні 42 одиниці техніки. Мною поставлено доручення до 1 травня GPS-навігацію встановити на всій спецтехніці і, крім того, обладнати техніку ще і контролерами використання пального. Ця система дасть можливість відслідковувати згідно регламенту рух спеціальної техніки, відслідковувати простої, які можуть бути у техніки, а також використання пального. Це буде дисциплінувати водіїв та дасть можливість більш ефективніше комунальному підприємству використовувати людський та механічний ресурс», - зазначає міський голова Сергій Моргунов.

Після того, як GPS-навігацією будуть обладнані всі спецавтомобілі КП «Вінницьке шляхове управління», розпочнеться її встановлення на техніці інших комунальних підприємств міста.



Переглядів: 3252
Поширень: 0