Начальник ГУНП Вінниччини Антон Шевцов вручив подяку водію таксі, який 13 лютого допоміг працівникам поліції затримати злочинну групу. Двоє чоловіків вночі обкрадали автівки та господарські приміщення вінничан.

За сприяння правоохоронним органам, сміливість, активну життєву та громадянську позицію, виявлені під час затримання зловмисників «на гарячому», водій однієї з вінницьких служб таксі отримав подяку від керівника поліції Вінниччини Антона Шевцова.

25-річний водій таксі, прибувши на виклик о п’ятій ранку, зрозумів, що двоє його замовників перевозять викрадені речі. Про це свідчила поведінка чоловіків, зміни адресів маршруту та їхні розмови між собою. Вибравши влучний момент, коли пасажири вийшли з автівки, водій таксі натиснув на педаль газу та поїхав. По дорозі з ним зв’язалась диспетчер служби та повідомила, що на нього скаржаться замовники, які бажають забрати свої речі з машини. На місце зустрічі з пасажирами приїхали колеги-таксисти та вінницькі поліцейські. Як з’ясувалося, речі, залишені у машині, викрадені.

У своєму вчинку водій таксі нічого особливого не бачить, і попросив, щоб його ім’я не називали.

Зараз затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді арешту. Чоловікам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Як повідомлялося раніше, між водіями вінницьких служб таксі та поліцією є домовленість про співпрацю. У ефірі диспетчера таксі озвучують орієнтування, надані поліцією.



Переглядів: 2574
Поширень: 0