21 лютого у залі Вінницької обласної філармонії відбулися заходи з нагоди річниці виведення військ з-під Дебальцевого.

Подякувати за мужність та відвагу тим, хто пройшов крізь ці події, та вшанувати пам'ять загиблих у боях за Дебальцеве прийшли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник Вінницького міського голови Андрій Рева.

Звертаючись до учасників заходу, керівник Вінниччини Валерій Коровій відзначив, що нині, у цей нелегкий час, формується історія нової України. «Події, які ми сьогодні пригадуємо, Дебальцеве, вони перевернули дуже багато уявлень стосовно того, в якій державі ми будемо жити», - підкреслив голова ОДА.

Вінничан-учасників АТО відзначили нагородами за оборону Дебальцевого

Валерій Коровій зауважив, що, на превеликий жаль, країна досі перебуває у стані війни, тож необхідно бути дуже мудрими, аби рухатися вперед. «Наш ворог хотів довести всьому світу, що українці не можуть обороняти свою державу. Але коли отримав відсіч, то почав все робити для того, щоб розхитати країну зсередини. І тому нам треба бути надзвичайно пильними, адже від нас насправді залежить дуже багато», - зазначив очільник регіону. Відтак подякував учасникам бойових дій за мужність та ратний подвиг.

Під час заходу керівники області та міста вручили Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, медалі «За оборону м. Дебальцеве» родинам 20 вінничан, які загинули у боях під Дебальцевим. Такими ж нагородами та Подяками облдержадміністрації й обласної Ради були відзначені 300 учасників тих подій.

Вінничан-учасників АТО відзначили нагородами за оборону Дебальцевого

У ході зібрання свої нагороди отримали й волонтери, які, не шкодуючи сил, повсякчас допомагали українським військовим.

Загиблих побратимів учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.



Переглядів: 4193
Поширень: 0