Перший тренінг для вінницьких педагогів у рамках Всеукраїнського проекту громадської ініціативи «Go Global» спільно з Британською радою в Україні та Міністерством освіти і науки України «Вчителі англійської мови – агенти змін» розпочався 21 лютого у приміщенні Вінницької академії неперервної освіти.

Відкриваючи роботу проекту в регіоні, ректор академії неперервної освіти Степан Дровозюк зазначив, що цей захід є знаковим в житті освітян області, адже завдяки йому Вінниччина та Україна загалом наблизяться до світового співтовариства й матимуть кращі можливості для того, аби пізнати надбання Європи й світу.

Привітати з початком навчання 20 кращих учителів області, які пройшли відбір і долучились до проекту, а відтак стануть тренерами й наставниками для своїх колег, завітав голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

У Вінниці стартував проект «Вчителі англійської мови – агенти змін»

Звертаючись до педагогів, керівник Вінниччини висловив переконання, що головною проблемою України у співпраці з країнами ЄС є не відсутність фінансового ресурсу чи питання корупції, а насамперед – мовний бар’єр. «Англійська мова на сьогодні є локомотивом економічного зростання України. Спілкуючись із міжнародними партнерами, представниками Світового банку, Європейської комісії, Європейського банку реконструкції та розвитку, ми постійно ведемо мову про те, що базовою проблемою України є проблема комунікації, проблема, пов’язана із трансформацією суспільства. Ми повинні вибудувати нову філософію, нове мислення наших людей, і базовим елементом в цьому є якраз вивчення іноземних мов», - наголосив Валерій Коровій.

У Вінниці стартував проект «Вчителі англійської мови – агенти змін»

Очільник регіону зазначив, що на виконання Указу Президента України про оголошення 2016-го роком англійської мови в Україні, згідно з дорученням голови ОДА, на території Вінниччини розробляється комплекс відповідних заходів. «Повинні бути нові, креативні ідеї, які б давали можливість рухатися вперед. І запропонований Британською радою проект - лише один з перших кроків у цьому напрямку», - зауважив Валерій Коровій.

Для довідки. Проект «Вчителі англійської мови – агенти змін» реалізується у рамках оголошеного Президентом України Року англійської мови в Україні.

На Вінниччині відбір на участь у проекті пройшли 20 педагогів. Саме вони стануть тренерами й наставниками для своїх колег, допоможуть їм вийти на якісно новий рівень викладання.

У Вінниці стартував проект «Вчителі англійської мови – агенти змін»

Метою першого тренінгу є систематизація знань з методики, заповнення прогалин та отримання цілісного, чіткого розуміння того, як саме має виглядати якісне навчання мови. Навчатимуть педагогів висококваліфіковані тренери Британської ради в Україні.

До кінця навчального року учасники проекту застосовуватимуть отримані знання на практиці. Наприкінці літа запланований другий тренінг, спрямований на формування тренерських навичок. В результаті кожен з учасників проекту з вересня по грудень 2016 року проведе навчання, подібне тому, яке нині вони проходять самі, і передасть свої знання та вміння вчителям Вінницької області.

З вересня по грудень – на період, коли учасники проекту самостійно проводитимуть тренінги для інших вчителів області, Фонд Петра Порошенка щомісячно надаватиме їм стипендію у розмірі 2 тисяч гривень.



Переглядів: 3626
Поширень: 0