23 лютого голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій підписав Меморандум про співпрацю з Міжнародним фондом «Відродження», спрямований на запровадження сучасної моделі поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду.

На Вінниччині Міжнародний фонд «Відродження» започаткував проект, спрямований на запровадження моделі поліцейської діяльності, побудованої на взаємодії та партнерстві поліції і громади.

Барський район та мікрорайон обласного центру Вишенька першими відчують реалізацію даного проекту. Шляхом анкетування будуть визначені проблеми у сфері правопорядку, які турбують населення конкретної території, та що роблять працівники поліції для їх вирішення. Це дасть змогу сформувати Програму пріоритетів охорони громадського порядку і допоможе у побудові найбільш ефективного співробітництва місцевої поліції з населенням. На цьому заснований принцип роботи європейської поліції.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій підкреслив, що співпраця з Міжнародним фондом «Відродження», який є проєвропейською та ринково орієнтованою організацією, традиційно є дуже важливою для Вінницької області: «Особливо актуальною є така співпраця у час «коли зроблено потужний реальний крок до реформування країни – створено нову патрульну поліцію, яка має надзвичайно великий кредит довіри у населення. Учора до роботи приступив підрозділ патрульної служби Національної поліції України у місті Вінниці. В присутності Президента і найвищих посадових осіб держави присягу на вірність народу України склали 255 нових поліцейських»,- зазначив Валерій Коровій.

Сьогодні у Вінниці підписали Меморандум для ефективної співпраці місцевої поліції з громадами

Учасники проекту розповіли про форми реалізації Програми, одними з формами яких є створення тренінгових центрів та електронних кабінетів дільничних інспекторів. Така робота дасть змогу громадянам і працівникам поліції разом відкрито та прозоро визначати підходи до проблем безпеки та шукати способи їх вирішення.

Сьогодні у Вінниці підписали Меморандум для ефективної співпраці місцевої поліції з громадами

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Вінниччини Олександр Глянько зазначив, що започаткований проект має перспективи і місцева поліція готова до співпраці: "Презентований проект має перспективи розвитку, адже процес реформування передбачає максимальну співпрацю та взаємодію поліції і громадськості. Поліцейським він дасть змогу відновити довіру та працювати більш відкрито та прозоро".



Переглядів: 3187
Поширень: 0