1 березня завершився прийом проектів на участь в програмі «Бюджет громадських ініціатив». Вінничани взяли активну участь у цій ініціативі, і за місяць до міської ради надійшло понад 200 заявок. Сьогодні профільні департаменти та відділі розпочинають опрацьовувати проекти та аналізувати, чи відповідають вони правилам участі в програмі. Загальноміське голосування розпочнеться 1 квітня і триватиме 10 днів.

Усі проекти, які надійшли, будуть включені в єдину базу та розподілені по профільних департаментах. Їхні фахівці протягом двох тижнів мають проаналізувати усі ідеї та на дати свої висновки та рекомендації. В першу чергу проекти мають відповідати вимогам, які визначені Порядком проведення конкурсу.

«Ми приємно вражені активністю вінничан. Така велика кількість ідей говорить про те, що у Вінниці формується дійсно сильна і активна громада. Але далі буде ще голосування, яке покаже, наскільки подані проекти актуальні і мають підтримку серед мешканців. Хочу звернути увагу на те, що є проекти, які спрямовані на вирішення одного і того ж питання. У таких випадках їх автори зацікавлені об’єднатись, щоб в подальшому не розпорошувались голоси, - розповіла заступник міського голови Галина Якубович. – Також практика показала, що є проекти, які, на жаль, не відповідають вимогам програми і тому не будуть виставлятись на голосування. Інформація про те, чому саме та чи інша ідея відхилена – буде також оприлюднена на сайті».

Проекти, які отримали позитивну попередню оцінку, будуть розміщені на офіційному сайті Вінницької міської ради орієнтовано 23 березня. Голосування за них триватиме з 1 по 10 квітня. Віддати свій голос можна буде он-лайн через Інтернет або в Прозорих офісах міста. Більш детальне роз’яснення з приводу голосування буде розміщене на офіційному сайті Вінницької міської ради згодом.



Переглядів: 3056
Поширень: 0