Фестиваль був організований Вінницьким обласним осередком Всеукраїнської екологічної ліги на соціальне замовлення управління у справах сім’ї та молоді Вінницької обласної державної адміністрації. Партнерами конкурсу стали благодійний фонд «Подільська громада», управління освіти Вінницької міської ради, управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області, Вінницька обласна державна теле- радіо компанія, Вінницька інформаційно-телевізійна агенція «Віта» та громадська рада при управлінні охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області.

Підведені підсумки обласного конкурсу відеофільмів „ЕкоПогляд”

Конкурс проводився з метою виховання у дітей та молоді дбайливого ставлення до природи рідного краю, привернення уваги громадськості до вивчення та розв’язання екологічних проблем.

В конкурсі мали змогу приймати участь колективи навчальних закладів Вінниччини, творчі спілки, громадські організації та всі небайдужі громадяни Вінницької області. Основним завданням було створення міні відеофільму на тему «Охороняючи Природу – охороняємо себе».

Підведення підсумків здійснювала конкурсна комісія Фестивалю, до складу якої входили журналісти обласних та міських ЗМІ, освітяни, діячі мистецтва, науковці, представники громадських молодіжних та дитячих організацій.

Підведені підсумки обласного конкурсу відеофільмів „ЕкоПогляд”

На Фестивалі, крім нагородження переможців дипломами та цінними подарунками, всі гості та учасники мали змогу переглянути найкращі відеороботи.

На заході були присутні представники державних органів влади, громадських організацій, ЗМІ - Кіль Анжела, Кравець Ірина, Фінклер Віталій, Кушнір Василь, Черкашина Юлія та інші. Вони мали змогу поділитися враженнями про Фестиваль та взяти участь у нагородженні переможців.

У першій номінації «Природа навколо мене» найкращою виявилася робота «Люби природу не для себе», автором та режисером якої став Забозлаєв Олександр Сергійович, вчитель географії школи №35 міста Вінниці.
У другій номінації «Діємо разом, у злагоді з природою», яка до речі стала найпопулярнішою серед конкурсантів, третє місце зайняли фільми «Природоохоронна робота в нашій школі», автор Гаврилюк Оксана Борисівна, завуч з навчально-виховної роботи школи с. Сьомаки, Хмільницького району та «Охороняючи природу - охороняємо себе», під авторством Поліщук Людмили Михайлівни, керівника гуртка «Юні екологи» навчально-виховного комплексу «ЗОШ I-III школи - ліцею» м. Жмеринка. Почесним другим місцем у цій номінації були нагороджені роботи «Діємо разом, у злагоді з природою», автор Нагороднюк Владислав Юрійович, учень СЗОШ – гімназії №2 та «Хто, якщо не я», над створенням якої працювали учні школи № 35 міста Вінниці.. Переможцем в цій номінації стала робота під назвою «Любимо життя – бережемо природу», яка була створена під керівництвом заступника директора з виховної роботи ЗОШ №1 міста Ямпіль Гопак Людмили Іванівни.

Підведені підсумки обласного конкурсу відеофільмів „ЕкоПогляд”

Щодо третьої номінації «Неприродність нерозумна – така мудрість віків», то тут на другому місці виявився відеофільм під такою ж назвою. Авторами та основними акторами фільму стали учні Вінницького технічного ліцею - Ходак Кирил, Хасанов Артем та Лоянич Єгор.

Почесним першим місцем нагороджена робота «Треба робити так…». Над створенням цього фільму працював учень Вінницького ліцею №7 - Черкашин Валерій Євгенович.

На завершення Фестивалю виконавчий директор БФ «Подільська громада» Дручинський Андрій зазначив: «Кожне покоління несе відповідальність за те, щоб наступне після нього отримало у спадок збережені природу і ресурси. Через виховання екологічно свідомої особистості, формування в цілому нового природоохоронного менталітету нації можливо зберегти довкілля, підвищити рівень екологічної культури та знайти шляхи для вирішення екологічних проблем».


Переглядів: 3754
Поширень: 0