9 березня з нагоди відзначення 202-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у Вінниці відбулися урочисті заходи. Кілька сотень вінничан та гостей міста прийшло покласти квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Також тут звучали вірші та пісні на його слова.

Сьогодні у місті розпочалися заходи, приурочені до 202-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Опівдні всі бажаючі мали можливість побувати на урочистостях на площі Тараса Шевченка. Народний аматорський фольклорний гурт «Подільські музики» виконав літературно-музичну композицію «Кобзарева дума». А актори народного театрального колективу «Сьоме небо» показали композицію «Думи кобзаря живуть серед нас». Після цього звучала пісня на слова Т. Шевченка «Вітре буйний» у виконанні народного аматорського хорового колективу працівників культури Вінницького району.

Студентка одного з вінницьких вузів Юлія Ковтун каже, що намагається не пропускати заходів з вшанування поета, адже вважає його знаковою особистістю в історії України. «Дуже добре, що кілька років тому у Вінниці з’явилося таке чудове місце, як площа Тараса Шевченка. Тепер всі бажаючі можуть прийти сюди і вшанувати пам'ять людини, яка дуже багато зробила для нашої країни. Крім того, тут проходять й інші події, пов’язані з національними традиціями та творчістю. Вважаю, що це місце дійсно стало справжнім осередком національної творчості та культури».

Сьогодні сотні вінничан прийшли вшанувати пам'ять Кобзаря на площі Тараса Шевченка

Прийшла сьогодні на урочистості й львів’янка Інеса Голуб. «Я приїхала до Вінниці погостювати у друзів, була приємно вражена тим, як у вас проходять заходи до річниці з Дня народження Кобзаря. Прийшло багато людей, і, що важливо, – молоді. Дуже сподобалися виступи фольклорних колективів», – зазначила Інеса.

Сьогодні сотні вінничан прийшли вшанувати пам'ять Кобзаря на площі Тараса Шевченка

Нагадаємо, що заходи з нагоди відзначення 202-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у Вінниці триватимуть протягом кількох днів



Переглядів: 3600
Поширень: 0