Сьогодні СП «Сперко Україна» входить в десятку лідерів серед українських виробників. У компанії працюють 300 кваліфікованих співробітників. Компанія заснована ще 11 січня 1995 року. Основними напрямами її діяльності виступають виробництво і реалізація медичних препаратів та оптова і роздрібна торгівля лікарськими засобами, на що сконцентровані її основні виробничі потужності.

До кінця року планується залучення інвестицій на підприємство «Сперко Україна»Як переконалися Голова Державної агенції з інвестицій та інновацій Людмила Супрун та голова облдержадміністрації Олександр Домбровський на п\'яти лініях підприємства в сучасних технологічних умовах виготовляються розчини, суспензії, свічки, мазі та капсули. Загальний асортимент компанії нараховує 17 препаратів. Комерційний директор СП «Сперко Україна» Олександр Гуменчук показав гостям мікробіологічну лабораторію, цехи з виготовлення сучасних суспензій та капсул, автокалібровочне відділення. Олександр Домбровський та Людмила Супрун на власні очі побачили високий рівень безпеки та профілактичних заходів, які діють на підприємстві, процес виготовлення антибактеріального препарату «Лекор» — який застосовується при кишкових розладах; «Секрепат форте» - першого в Україні 4-х компонентного антацидного препарату для швидкого усунення печії та болю в шлунку. У контексті нагальних питань часу підприємство оновило протизастудний препарат «Антикатарал», в якому посилили жарознижуючий компонент і забрали барвники. За словами Олександра Гуменчука, ще 12 лікарських засобів знаходяться в стадії розробки, їхній випуск планується протягом найближчих двох років.

Найближчим часом заплановано впровадження у виробництво нової технології гранулювання, а також запуск лінії м\'яких желатинових капсул і фітопрепаратів. При цьому по якості їх препарати не поступаються зарубіжним.

«Прогрес не стоїть на місці, він рухається з неймовірною швидкістю. Ви йдете з ним в ногу, вдосконалюючись і розвиваючись, щоб запропонувати нові якісні препарати саме вітчизняного виробництва» - відмітила Людмила Супрун.

До кінця року планується залучення інвестицій на підприємство «Сперко Україна»Як зазначив голова облдержадміністрації, зараз «Сперко Україна» стоїть на порозі великої реконструкції, здійснення якої дозволить отримати сертифікат GMP. Вже сьогодні підприємство дотримується всіх вимог та умов GMP: моніторинг виробничих приміщень, екологічно чисте виробництво, спеціалізовані навчання персоналу. Представники підприємства відмітили, що проведення реконструкції, вартість якої становить 8 млн. євро, дасть можливість інтенсифікувати виробництво, вдвічі збільшити випуск продукції, розробити та запустити у виробництво нові ліки, встановити автомати для упаковки продукції. Це дозволить посилити свою присутність на ринку лікарських засобів Російської Федерації, і збільшити об’єм виробництва на 10-20 відсотків.

Олександр Домбровський запропонував включити компанію в угоду, що буде підписана між Вінницькою облдержадміністрацією та Державною агенцією з інвестицій та інновацій. Адже, якщо буде вдало вирішене питання з належним кредитуванням підприємства, то вже у наступному році «Сперко Україна» вироблятиме майже 200 млн.шт.медичної продукції, у порівнянні до 100 млн. сьогодні, вдвічі збільшивши виробництво. А це у свою чергу дасть нові надходження до державного та обласного бюджетів.

Голова Державної агенції з інвестиції та інновацій підтримала таку пропозицію губернатора, і відзначила, що готова залучити інвестиції у компанію, а це дозволить «Сперко Україна» отримати кредитування на вигідних умовах.

«Найбільший потенціал України – це наукові і освітні досягнення. Саме завдяки йому нашій державі вдасться зробити прорив на соціально-економічному рівні, і це саме та сфера, яка сьогодні потребує позитивного інвестиційного втручання» - зазначила Людмила Супрун.

Також високоповажні гості відмітили ту особливу увага, яка приділяється корпоративній соціальній відповідальності. Середній рівень заробітної плати на виробництві компанії становить майже 3 тисячі грн., запроваджена система пільг та оздоровчих. Окрім цього, підприємство регулярно спонсорує проведення різних спортивних та культурних заходів міста.

«Мінімум політики, максимум економіки» - саме цей принцип ми використовуємо у взаємостосунках між обласною владою і підприємцями Вінниччини. І керуємося двома правилами. По-перше - не заважати таким продуктивним компаніям. По-друге – активно їм допомагати у залученні нових інвестицій та розширенні виробництва. Від цього виграє і соціальна сфера області» - підкреслив Олександр Домбровський.

По завершенню візиту на підприємство Людмила Супрун поспілкувалася з трудовим колективом, де відзначила здобутки компанії у 2009 році. «Сперко Україна» - одне з небагатьох підприємств у державі, яке працює не лише на внутрішній ринок, але й на експорт» - зазначила Голова Державної агенції з інвестицій та інновацій.


Переглядів: 6609
Поширень: 0