У цю суботу наше місто вже восьмий рік поспіль приєднається до Всесвітньої акції «Година землі». 19 березня на одну годину буде відімкнена підсвітка майдану Незалежності, площі Шевченка, Вежі, Центрального мосту та деяких інших об’єктів. Вінничани можуть підтримати цю акцію, вимкнувши світло з 20:30 до 21:30 у власній оселі.

Для європейських країн дуже важливим є питання економії природних ресурсів та енергоефективність. Адже з часом джерела енергії виснажуються, а навколишнє середовище забруднюється викидами СО2. Саме тому розвинені країни світу впроваджують у себе енергоефективні заходи та поширюють ці ідеї серед інших країн.

Вінниця вже кілька років поспіль рухається по шляху енергоефективності. Нагадаємо, що ще у 2011 році наше місто офіційно підтримало масштабну ініціативу Європейської комісії зі сталого розвитку міст, відому як Угода Мерів. Підписанти цієї Угоди взяли на себе зобов’язання скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Для досягнення цієї мети у Вінниці з допомогою європейських консультантів було розроблено План Дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 року (SEAP). Цей документ є основним стратегічним планом міста з впровадження заходів, які дозволять скоротити споживання енергоресурсів, зменшити викиди у навколишнє природне середовище шкідливих речовин, поліпшити екологічний стан міста та впроваджувати альтернативні джерела енергії.

Тож, у день Всесвітньої акції «Година землі» у Вінниці на одну годину з 20.30 до 21.30 буде вимкнено підсвітку на Вежі, майдані Незалежності, площі Шевченка, арці та алеї біля арки Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького. Також протягом години підсвітка буде вимкнена на Центральному мосту, біля пам’ятника ім. Пирогова та алеї вздовж вул. Пирогова. Крім того, з 20.30 до 21.30 не буде підсвічуватись Свято-Преображенський кафедральний Собор, Вінницька обласна державна адміністрація та Державний архів Вінницької області, що по вулиці Соборній.

Довідка

Акція «Година Землі» проводиться з ініціативи незалежної природоохоронної організації Всесвітнього фонду природи (WWF). Організатори акції «Година Землі» акцентують увагу на тому, що лише разом можна подолати проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.



Переглядів: 2462
Поширень: 0