15 березня відбулось засідання оргкомітету з питань підготовки та проведення в області заходів пов’язаних з 30-ю роковиною Чорнобильської трагедії.

Зокрема, присутні обговорили питання організації тижневої тематичної виставки у приміщенні ОДА та заплановану поїздку вінницьких ліквідаторів до зони відчуження, а також щодо підготовки необхідних матеріалів для Книги пам’яті померлих учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Так, зокрема, заплановано покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи та відзначення почесними грамотами ОДА та ОР ліквідаторів аварії на ЧАЕС та вдів громадян, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи з виплатою матеріальної допомоги.

До 30-х роковин Чорнобильської трагедії вінницьких ліквідаторів відвезуть на екскурсію до зони відчуження

Звертаючись до присутніх Ігор Івасюк наголосив: «Чорнобильська катастрофа увійшла в історію людства, як найбільша техногенна катастрофа ХХ ст. не тільки нашої країни, а й історії всього людства. Як наслідок, змінились умови навколишнього середовища, за офіційними даними зазнали радіоактивного забруднення 2294 населених пункти на території 77 районів та 12 областей України. На Вінниччині сьогодні проживає більше 24 тисяч мешканців, які мають відповідний статус громадянина, що постраждав у Чорнобильській катастрофі. Також, в області проживає 4736 осіб учасників ліквідації аварія, 994 вдови громадян, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи і 86 учасників ліквідації інших ядерних катастроф, які пов’язані з ядерними випробуваннями та застосуванням ядерної зброї. Більше 15 тисяч дітей, що мають статус постраждалих від катастрофи. Представникам влади та громадським організаціям слід докласти всі зусилля для гідного вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, не оминути увагою жодного постраждалого та жодної сім’ї, особливо де є діти – інваліди, які постраждали від ЧАЕС».

Як повідомила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталія Заболотна, протягом місяця учасники ліквідації Чорнобильської аварії проводитимуть інформаційні зустрічі з молоддю, де усі бажаючі матимуть змогу почути про трагедію з перших вуст.



Переглядів: 2999
Поширень: 0