Згідно цього Указу міський голова м. Вінниці Володимир Гройсман представлятиме інтереси України в Палаті місцевих влад Конгресу.

Гройсман В.Б.

Конгрес місцевих і регіональних влад є окремим органом Ради Європи, до якого входять Палата місцевих влад та Палата регіонів. Це представницький орган, що складається з найавторитетніших представників місцевого та регіонального самоврядування країн – членів Ради Європи.

Відповідно до своїх статутних завдань Конгрес:
  • є форумом, на якому представники органів місцевої і регіональної влади можуть обговорювати спільні проблеми, обмінюватись досвідом, і представляти урядам свою точку зору з цього приводу (у вигляді резолюцій);
  • консультує Комітет міністрів та Парламентську Асамблею з усіх питань, що пов’язані з місцевою і регіональною політикою (у вигляді рекомендацій);
  • відслідковує стан місцевої і регіональної демократії у країнах-членах Ради Європи, а також здійснює моніторинг дотримання положень Європейської хартії місцевого самоврядування (у вигляді висновків та звітів);
  • співробітничає з національними та міжнародними організаціями, які представляють органи місцевої і регіональної влади;
  • організує читання та конференції на місцевому і регіональному рівнях для залучення якомога ширших кіл громадськості, участь якої залишається визначальним чинником для формування справжньої демократії.
Діяльність Конгресу здійснюється через щорічні пленарні сесії (засідання Палати регіонів та Палаті місцевих влад), а також засідання Постійного комітету, статутних комітетів та робочих груп Конгресу, які відбуваються в міжсесійний період. Переважно такі засідання відбуваються в приміщенні штаб-квартири Ради Європи у Страсбурзі,.

Делегація України в Конгресі Ради Європи бере участь у роботі Конгресу Ради Європи з 1996 року і складається з 24 осіб.

Вінницький міський Голова Володимир Гройсман вважає, що його робота у складі делегації України у Раді Європи дасть можливість знаходити нові імпульси для запровадження європейських стандартів життєдіяльності міста.


Переглядів: 4156
Поширень: 0