Сьогодні у міській раді відбулася зустріч з ветеранами Другої світової війни, які брали участь у визволенні Вінниці від фашистських загарбників. 20 березня вінничани відзначатимуть вже 72-гу річницю визволення міста від фашистської окупації. Визволителям вручили Почесні грамоти та грошові премії.

З нагоди 72-ї річниці визволення Вінниці від фашистських загарбників у місті відбудеться ряд заходів. Так, 18 березня об 11-й годині всіх бажаючих запрошують долучитися до покладання квітів до Меморіалу Слави на Європейській площі. А сьогодні у залі засідань міської ради з цією річницею привітали визволителів Вінниці.

«Вже минуло сім десятиліть, відколи вінницька земля позбулася фашистських загарбників. У першу чергу хочу подякувати ветеранам за їхню мужність та витримку, за те, що вони зробили 72 роки тому і потім – відбудовуючи місто. Я нещодавно переглядав документальні кадри, на яких лише у 1956 році завершили відновлення бібліотеки ім. Тімірязєва. Це показує, скільки потрібно було років для того, щоб загоїти рани Другої світової війни. Тож я дуже вдячний вам за те, що ви виховали наступне покоління та онуків, які сьогодні боронять нашу державу від інших загарбників на Сході країни. Вже фактично два роки наша українська земля вкривається ранами, але я маю надію, що мир настане. І ми, як народ і нація, переможемо і збудуємо незалежну, мирну та успішну країну», – каже міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3261
Поширень: 0