У ході непростої дискусії щодо майбутнього підприємства, йому вдалося переконати власника не закривати підприємство.

Рішення про ліквідацію підприємства було прийнято у січні на зборах колективу з порушенням законодавства і оскаржувалось у суді.

На думку власника, виготовлення і продаж підшипників є нерентабельним. В свою чергу, фахівці трудового колективу заводу вважають, що за умови оптимізації виробництва на рівні потужностей у 500 тис. штук в рік та збереженні працівників в кількості 450 чоловік, підприємство може ефективно працювати.

Голова облдержадміністрації повідомив, що окрім домовленості з власником щодо повної відмови від ліквідації підприємства, прийнято спільне рішення про створення робочої групи, яка займатиметься розробкою програми оптимізації та реструктуризації заводу.

Також сьогодні під час зустрічі губернатора з Надзвичайним і Повноважним Послом Білорусі в Україні Валентином Величко було обговорено перспективи розширення ринків збуту підшипників виробництва ВАТ «Вінницька підшипникова компанія» у Республіці Білорусь.

Як повідомив Валентин Величко, підшипники вінницького виробництва використовував мінський тракторний завод та інші підприємства машинобудівної галузі Білорусі. Дипломат зазначив, що білоруська сторона готова співпрацювати у цьому напрямку на взаємовигідних умовах – за високої якості та прийнятній ціні продукції, яка б конкурувала з дешевим китайським продуктом.

Пошук додаткових ринків збуту підшипників обласної владою Вінниччини зумовлено намаганнями вирішити складну ситуацію на місцевому заводі, що спеціалізується на їх виготовленні. Наміру власника закрити завод з кількістю робітників у 600 чоловік облдержадміністрація планує протиставити оптимізоване виробництво.

Для довідки:
ТОВ "Вінницьку підшипникову компанію" створено у 2004 року. По 50% статутного фонду Вінницької підшипникової компанії належать ТОВ "Щит" і ТОВ "Централізована резервна компанія" (м. Донецьк).

Підприємство спеціалізується на виробництві радіально-кулькових та радіально-упорних підшипників.

В 2007 році Вінницька підшипникова компанія скоротила виробництво в порівнянних цінах на 14,34% або 8,394 млн. гривень порівняно з 2006 роком до 50,142 млн. гривень.


Переглядів: 3556
Поширень: 0