Боротьба відбувалась серед 22 конкурсантів у двох номінаціях: «Весільна зачіска» та «Сучасна жіноча стрижка і вкладання волосся».

На захід були запрошені директори салонів-краси та перукарень, представники управління освіти і науки облдержадміністрації, навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області. Спостерігати за роботою молодих майстрів мали змогу також усі небайдужі до краси.

Витвори перукарського мистецтва оцінювали: голова журі – Олександр Гонта (директор салону «Модерн»); заступник голови журі – Лариса Ворона (директор вищого професійного училища сфери послуг); Світлана Корнійчук (провідний майстер салону «Стелла»); Ольга Грибінник (директор перукарні); Аліна Мінькова (провідний спеціаліст управління розвитку споживчого ринку та послуг Вінницької міської ради; Євген Печериця (перукар салону «Валері»).

«Цього року представлені просто чудові роботи. Діти дуже постаралися. Подобається абсолютно все: і вбрання, і зачіски, особливо – стрижки та красиві «покраски», – зазначила Валентина Макарова перукар-модельєр, володар ордену «Княгині Ольги» ІІІ ступеня, суддя чемпіонату України з перукарської майстерності. – Цей конкурс дасть учасникам можливість професійно зростати, стати модельєрами».

За підсумками конкурсу професійної майстерності «Золоті ножиці – 2009» переможцями стали:
У номінації «Сучасна жіноча стрижка і вкладання волосся»:

І місце – Ірина Полонська та Марина Водяна;
ІІ місце – Інна Міндова;
ІІІ місце – Анна Шевчук.

У номінації «Весільна зачіска»:

Гран-прі – Альона Самойленко;
І місце – Аліна Літман;
ІІ місце – Сергій Мосінзов, Анна Гарган;
ІІІ місце – Олена Расторгуєва, Наталія Меленчук.

А в номінації «Глядацькі симпатії» перемогла Анна Семенюк.

Свого захоплення роботами конкурсантів не приховував і директор салону «Модерн» Олександр Гонта: «Дуже гарні роботи. Дивуєшся, що дітвора, яка фактично жодного дня не пропрацювала в салонах, має вищий професійний рівень, ніж деякі майстри, які протягом 5-8 років займаються моделюванням зачісок. Тож потрібно віддати їм належне».

Конкурс став підсумком тижня перукарської майстерності, який проходив в училищі й об’єднав ряд цікавих та неординарних заходів, наприклад, навчальний семінар від однієї з провідних косметологічних торгових марок світу.


Переглядів: 4846
Поширень: 0